Art Directors Club je neprofitna članska organizacija, s sedežem v New Yorku, ki že od leta 1920 razpisuje natečaj za izbor  najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev. Foto: www.mestnimuzej.si
Art Directors Club je neprofitna članska organizacija, s sedežem v New Yorku, ki že od leta 1920 razpisuje natečaj za izbor najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev. Foto: www.mestnimuzej.si
Vsako leto Art Directors Club podeljuje tudi nagrade Young Guns, ki mlajši generaciji kreativcev daje spodbudo in omogoča napredovanje in razvoj na njihovi profesionalni poti.  Potujoča razstava, tokrat drugič zapovrstjo na ogled tudi v Sloveniji, je zgolj ena od aktivnosti na poti spodbujanja kreativne odličnosti na globalnem nivoju.
Vsako leto Art Directors Club podeljuje tudi nagrade Young Guns, ki mlajši generaciji ustvarjalcev daje spodbudo in omogoča napredovanje in razvoj na njihovi profesionalni poti. Potujoča razstava, tokrat drugič zapovrstjo na ogled tudi v Sloveniji, je zgolj ena izmed aktivnosti na poti spodbujanja kreativne odličnosti na svetovni ravni. Foto: www.mestnimuzej.si

Svetovna potujoča razstava najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev v letu 2010 se je za en mesec ustavila tudi v ljubljanski Jakopičevi galeriji.

Razstavljeni so tiskani oglasi, TV-oglasi, interaktivno oblikovanje, celostne grafične podobe, fotografije, embalaže, študentska dela, ilustracije, plakati in oglaševalske akcije. Predstavljenih je 75 zlatih in srebrnih nagrajencev Art Directors Cluba (ADC), ki jih je izbrala mednarodna žirija.
Odlična kakovost del študentov
V Ljubljano je ob odprtju prišla tudi direktorica izobraževalnega programa ADC, Flora Moir, direktorica izobraževalnega programa ADC, ki bo imela dan po odprtju razstave, v petek, 11. marca, ob 11. uri v Galeriji Jakopič predavanje in predstavitev.
Pobudnik postavitve razstave v Sloveniji, profesor Eduard Čehovin, pravi, da v ADC-ju na področju izobraževanja delajo s strokovnjaki, ki so najboljši na področju oblikovanja in novih medijev: "S programom motivirajo in spodbujajo študente pri razvoju njihovih karier, s prenosom izkušenj najboljših pojasnjujejo kreativni proces in jih vodijo pri delu na njihovih lastnih projektih. In kakovost njihovih del je resnično odlična. Nekaj izmed njih si bomo lahko ogledali tudi v okviru razstave."
Predstavljena dobra četrtina nagrajenih del
Razstavljena dela so predstavljena v kategorijah oglaševanje, oblikovanje, fotografija, ilustracija, interaktivno oblikovanje, študenti, Hybrid in Design Sphere. Mednarodna žirija je v letu 2010 podelila 264 zlatih, srebrnih in bronastih nagrad.
Organizatorja in producenta razstave, ki jo je slovesno odprl župan mesta Ljubljana Zoran Jankovič, sta Oblikovalski center in AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji v sodelovanju z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane. Razstava najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev v letu 2010 bo na ogled v Galeriji Jakopič v Ljubljani do 10. aprila.