V Kinu Šiška se je začel 7. bienale vidnih sporočil. Foto: Facebook: Fundacija Brumen
V Kinu Šiška se je začel 7. bienale vidnih sporočil. Foto: Facebook: Fundacija Brumen
false
Med nagrajenci je tudi DJ Umek. Foto: Jernej Kokol

Mednarodna žirija je skupno podelila 21 Brumnovih nagrad in 13 pohval. "Oblikovanje je tako velik del tega izdelka. In popolnoma izvirno, s spiralo okusov v središču. Dokaz, da so osredotočene digitalne zamisli odlična priložnost tako za ustvarjalnost kot za posel," je v utemeljitvi velike Brumnove nagrade, ki jo je prejela aplikacija Flaviar, zapisala žirija, ki so jo sestavljali predsednik Max Gadney, Michel Bouvet, Liza Enebeis, Leonardo Sonnoli in Artur Rebelo.

Žirija je izrazila zadovoljstvo z deli, saj niso preveč trendovska, hkrati pa so člani opozorili, da jim manjka širše povezanosti s svetom.

Brumnove nagrade se prejeli tudi Le Petit Festival du Theatre v kategoriji plakati/kultura (Radovan Jenko), Dihanje ubija v kategoriji plakati/družba (Iztok Skok), Tiskarna Povše za koledarje (Ajda Schmidt), Prišleki za knjižne ovitke (Zoran Pungerčar), K67 za znamke (DAK), Muzej novejše zgodovine - linija izdelkov za drobno gradivo (Teja Kleč), Seen za črkovne vrste (Emil Kozole) ter Tribuna v kategoriji revije in časopisi (Biba Košmerl in Dorijan Šiško).

Med nagrajenci tudi DJ Umek
Prejemniki Brumnovih nagrad so še DJ Umek v kategoriji digitalna pojavnost (VGB), Flaviar v kategoriji aplikacije in digitalne infografike, Joan za uporabniške vmesnike (Kontrastika), Črna nit na medeninastem profilu za prostorske grafične rešitve (Vid Zabel in Barbara Žunkovič), Spirala okusov Flaviar za digitalne infografike (Ljudje) in Rubrika Objektivno Dnevnik za tiskane infografike (Aljaž Vindiš, Ajda Bevc in Aljaž Vesel).

Študentsko nagrado je dobilo delo Načrtovanje in izdelava priročnika za ročno vezavo knjig avtorice Maše Majce Mesarič.

Najboljši naročnik LUD Literatura
V sodelovanju z Gospodarsko zbornico je Fundacija Brumen, ki bienale vidnih sporočil organizira, podelila tudi pohvalo za najboljšega naročnika. Prejelo jo je literarno-umetniško društvo LUD Literatura za izstopajoče razumevanje za uporabo in podporo vidnih sporočil.

Vsa nagrajena dela in dela, ki jih je žirija uvrstila v ožji izbor, so na ogled v Narodni galeriji do 22. novembra.