Foto:
Foto:
Ursula Biemann se predstavlja s projektom Vsebovana mobilnost.
Na festivalu sodeluje tudi Miha Ciglar, skladatelj in zvočni umetnik. Na sliki del njegovega projekta A piece for two instruments and a saxophone player.
V soboto ob 22.30 se bo predstavila tudi hrvaška zasedba Radikal Dub Kolektiv.

Rdečo nit festivala ponazarja naslov Lokacija nič = neskončno/Kreativne skupnosti in lokativni mediji. Odprtje je bilo v znamenju Nevena Korde, ki se je predstavil z multimedijskim nastopom Pisma iz sedanjosti, za njim pa je nastopil še Tomo Božič z elektronskim projektom Audioworx.



Vabimo vas k branju dnevnika, ki ga pišejo organizatorji festivala.

Tomo Božič je za projekt, ki ga je predstavil ob odprtju, leta 2003 dobil nagrado bumerang Studia City za najbolj inovativnega umetnika.


Kuratorici Dunja Kukovec in Nataša Petrešin sta izbrali 29 del, ki jih bodo predstavili na festivalu, poleg njih pa bo Nova Gorica gostila tudi vrsto priznanih ustvarjalcev digitalne umetnosti.


Vrsta gostujočih umetnikov
Kot gostujoči umetniki se bodo na festivalu predstavili Bureau d'Etudes (Leonore Bonaccini, Xavier Fourt; Francija), Ursula Biemann (Švica), Ewen Chardronnet (Francija), Miha Ciglar (Slovenija), Jaanis Garancs (Latvija), Lina Kovačevič (Hrvaška), Son:da (Slovenija), Tuomo Tammenpää (Finska), Tamas Szakal (Madžarska), Pall Thayer (Islandija), Eastwood (Srbija in Črna gora)
in Version magazine.


Štab v galeriji, projekti tudi drugod
Namen festivala je približati informacijsko tehnologijo in digitalno umetnost širši javnosti in ozavestiti mlajše generacije na vrsto drugačnih možnosti uporabe računalnika. Osrednje prizorišče festivala je Mestna galerija Nova Gorica, različni digitalni projekti pa bodo na ogled postavljeni še v rotundi SNG-ja Nova Gorica in v prostorih Kluba goriških študentov.


Kaj so se spraševali umetniki?
Iz predstavitve festivala: "Ena od posledic skrčenega prostora in časa, kjer določen delež svetovne populacije znotraj visokotehnološke infrastrukture določa informacijo kot dobrino in nove tehnologije zgolj kot orodje, je fizično, psihološko in družbeno premikanje meja ter ustvarjanje začasnih topologij ... Kako lahko prostor zavzamemo emocionalno? Ali lahko zamejevanja, kot so center, integrirana periferija, pripeta periferija, zapuščena periferija, mrtvi kot ali napol izolirane cone, opustimo ne le na nivoju imaginarnega, temveč tudi realnega?"


V sklopu festivala bodo priredili tudi večdnevni simpozij, obfestivalsko dogajanje pa bodo popestrili glasbeni dogodki.