Tudi letos bo osrednje dogajanje spremljal otroški Kranfest z različnimi delavnicami in bogatim animacijskim programom. Foto: BoBo
Tudi letos bo osrednje dogajanje spremljal otroški Kranfest z različnimi delavnicami in bogatim animacijskim programom. Foto: BoBo
Prljavo kazalište
Otvoritveni večer so prireditelji 30. Kranfesta zaupali Prljavemu kazalištu, Merqury Bandu in Zlatku. Foto: MMC RTV SLO

30. festival Kranfest bosta nocoj odprla koncerta Merqury Banda in Prljavega kazališta. Glasbeno dogajanje je glavno jedro tudi v letošnjem programu, ki ga bosta do nedelje pospremila še dirka po ulicah gorenjske prestolnice in ulični program, pozabili pa niso niti na najmlajše obiskovalce.
Največje prizorišče na Slovenskem trgu je znova rezervirano za tri večere. Poleg legendarne hrvaške skupine in Merqury Banda, italijanske zasedbe, ki jo hvalijo kot eno boljših imitacij Queenov, bo na odprtju nastopil še slovenski glasbenik Zlatko. V nekoliko drugačno smer bo rock zašel v soboto, ko bosta nastopila skupina Siddharta in Pero Lovšin, narodnozabavno pa bo obarvan sklepni večer festivala, na katerem pričakujejo prireditelji več 10.000 obiskovalcev iz vse Slovenije.
Letno gledališče Khislstein bo prizorišče koncertov Mance Izmajlove z gosti iz Rusije, Turčije in Kitajske ter imitatorja Raya Charlesa Uroša Perića z Big bandom Krško.
Kranj in njegova pobratena mesta se predstavijo
Četrti Kranjski semenj bo raznovrstne izdelke ponujal v soboto, turistično ponudbo pa bodo predstavila tudi pobratena mesta – Senta v Srbiji, Banjaluka in črnogorsko mesto Hercegnovi. Za različne okuse bodo na več lokacijah v starem Kranju poskrbeli s številnimi koncerti in animacijskimi nastopi. V nedeljo pripravljajo tradicionalno kolesarsko dirko po ulicah Kranja.
Obiskovalci festivala so že vajeni tudi otroškega Kranfesta, ki bo na Pungertu ponujal različne delavnice in animacijski program. Najmlajši bodo lahko obiskali Deželo škrata Krančka v rovih pod starim Kranjem, v stolpu Škrlovec pa si ogledali lutkovno predstavo.