Projekt Trnfest je dobil letošnjo veliko Brumnovo nagrado. Foto: Fundacija Brumen
Projekt Trnfest je dobil letošnjo veliko Brumnovo nagrado. Foto: Fundacija Brumen

"K temu delu smo se nenehno vračali. Ustvarjalna rešitev, ki zahteva pozornost, se ne zmeni za tradicionalne produkcijske postopke in učinkovito izkorišča gradiva in lokacije, ki so na voljo," je o zmagovalnem delu zapisala žirija.

Na slovesnem odprtju 4. bienala vidnih sporočil Slovenije so v Narodni galeriji najboljšim oblikovalskim delom podelili Brumnove nagrade, najvišja nacionalna strokovna priznanja na področju oblikovanja vizualnih komunikacij na Slovenskem.

Bienale je odprl sekretar na ministrstvu za kulturo, Stojan Pelko, nagrade pa je podeljeval Mark Porter, predsednik mednarodne žirije 4. bienala, v kateri so bili še Peter Bilak, Andrzej Klimowski in Alan Zaruba. Člani žirije so se dan prej predstavili v okviru 4. mednarodnega oblikovalskega dogodka kot predavatelji v Mestnem muzeju Ljubljana in kot ustvarjalci na odprtju razstave lastnih del v Narodni galeriji.

Nagrajenci na ogled v Narodni galeriji
Žirija je podelila 11 Brumnovih nagrad za najboljše delo v kategoriji in veliko Brumnovo nagrado za najboljše delo bienala, odločila pa se je tudi za pohvale.

Razstava najboljših in nagrajenih oblikovalskih del zadnjih dveh let – 4. bienale vidnih sporočil Slovenije je na ogled v Narodni galeriji.

V fotogaleriji si oglejte nagrajena dela z obrazložitvami žirije.