Minister za kulturo pravi, da se grški scenarij glede javne televizije v Sloveniji ne more ponoviti. Foto: BoBo
Minister za kulturo pravi, da se grški scenarij glede javne televizije v Sloveniji ne more ponoviti. Foto: BoBo

Na ministrstvu menijo, da način, s katerim se je grška vlada lotila racionalizacije v javni radioteleviziji, ni primeren, saj "kaže na stihijski pristop reševanja problematike". Kot so v dodatni pisni izjavi za medije navedli na ministrstvu za kulturo, so javni mediji, ki so neodvisni od vsakokratne politične oblasti, "eden najpomembnejših generatorjev in kritično oko demokratične družbe". "Vsaka sprememba načina njihovega delovanja bi zato morala biti predmet strokovne in čim širše javne razprave," ugotavljajo na ministrstvu.

Na ministrstvu za kulturo ob tem dodajajo, da razumejo, da se morajo v času gospodarske krize tudi javni mediji prilagoditi razmeram, vendar menijo, da se je grška vlada racionalizacije javne RTV lotila na napačen način, saj "kaže na stihijski pristop reševanja problematike".

Grška vlada je v sredo ukinila javno radiotelevizijo, pri tem pa pojasnila, da jo bodo znova zagnali konec avgusta s samo še približno 1.200 zaposlenimi. Do zdaj je bilo v njej zaposlenih več kot 2.600 ljudi.