Izvolili so pet rednih, šest izrednih in deset dopisnih članov, so sporočili s SAZU-ja.

Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU). Foto: Radio Slovenija
Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU). Foto: Radio Slovenija

Za redna člana sta bila v razredu za filološke in literarne vede izvoljena Marko Snoj in Marija Stanonik, v razredu za matematične, fizikalne, kemijske in tehniške vede Matej Brešar, v razredu za umetnosti Uroš Rojko, v razredu za medicinske vede pa Gregor Serša. Odslej imajo naziv akademik oziroma akademikinja, so zapisali na SAZU-ju.

Novi izredni člani oziroma članice pa so postali Mirjana Nastran Ule v razredu za zgodovinske in družbene vede ter Jožica Škofic in Tomo Virk v razredu za filološke in literarne vede.

Razred za matematične, fizikalne, kemijske in tehniške vede ima dva oddelka, tako je oddelek za matematične, fizikalne in kemijske vede za novega izrednega člana dobil Dragana Mihailovića, oddelek za tehniške vede pa Marka Topiča. Novi izredni član v razredu za medicinske vede je Tadej Battelino.

Razred za zgodovinske in družbene vede se je povečal za tri dopisne člane. To so Markus Egg v oddelku za zgodovinske vede ter Henrietta L. Moore in Joseph H. H. Weiler v oddelku za družbene vede.

Novi dopisni član razreda za filološke in literarne vede je Johannes Jacobus Steenwiljk, v oddelku za tehniške vede razreda za matematične, fizikalne, kemijske in tehniške vede pa sta nova dopisna člana Roberto Merletti in Masayoshi Nakashima.

Tudi razred za naravoslovne vede in razred za umetnosti sta dobila po dve dopisni mesti: v prvem sta to Wolfgang Dreybrodt in Jon Storm-Mathisen, v drugem pa Claudio Magris in Iris ter Schiphorst.