33-letnega komika je javnost spoznala leta 2003, ko je prvič sodeloval pri vodenju podelitve viktorjev. Foto: MMC RTV SLO
33-letnega komika je javnost spoznala leta 2003, ko je prvič sodeloval pri vodenju podelitve viktorjev. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju Žurnala 24, ki se sklicuje na službo za odnose z javnostjo ljubljanskega gledališča SNG Drama, je zdravstveno stanje znanega slovenskega komika "zelo resno", do nadaljnega ga zato na odrih ne bo mogoče videti.

V SNG-ju Drama so na naša vprašanja odgovorili, da "ne posredujejo nikakršnih informacij v zvezi z domnevno boleznijo Jurija Zrneca".

33-letnega komika in igralca je javnost sicer prvič spoznala leta 2003, ko je sodeloval pri vodenju podelitve viktorjev. Z ženo Sabino Kogovšek Zrnec imata dve hčerki, Leni in Lolo - zadnja je na svet prijokala pred slabima dvema mesecema.

Bolezen najpogosteje povzročijo krvni strdki
Pljučna embolija je zapora pljučne arterije, ki jo najpogosteje povzročijo krvni strdki, ki po krvi "pripotujejo" iz globokih ven spodnjih okončin. Strdek se nato zagozdi v križišču vej pljučne arterije ali tam, kjer se premer žile zmanjša na velikost premera strdka ter delno ali popolnoma zamaši pljučno arterijo in krvi prepreči pot v pljuča.