RONE84, And The Beat Goes On, 2013, barvno, mehke platnice, 12 cm x 16 cm. Foto: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
RONE84, And The Beat Goes On, 2013, barvno, mehke platnice, 12 cm x 16 cm. Foto: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.
false
Tadej Pogačar, Home Stories, 1999, barvni tisk, naklada: 300, 32 str.; 26 cm x 21 cm. Foto: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.

Predstavljene bodo knjige umetnika tandema Beli sladoled ter Zorana Pungerčarja, Jake Vatovca, Leona Zuodarja, Mine Fine, Dejana Habichta, Polonce Lovšin, Petre Varl, Rone84, Zore Stančič in Tanje Lažetić.

Poleg omenjenih knjig umetnika bo Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. poskrbel še za predstavitev zbirateljskih edicij Muntadasa, Mladena Stilinovića, Tadeja Pogačarja, Vlada Martka in Sanje Iveković, so sporočili iz zavoda.

Največji svetovni sejem knjig umetnika, umetniških publikacij in periodike bo potekal med 18. in 20. septembrom. Na letošnjem jubilejnem newyorškem sejmu se predstavlja 370 založnikov, distributerjev, umetniških skupin in antikvarjev iz 28 držav. Lanski sejem je obiskalo več kot 35.000 ljudi, piše na sejemski spletni strani.

Knjige umetnika, ki jih izdaja Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., so sicer na voljo v več tujih specializiranih knjigarnah, med njimi v amsterdamski Boekie.Woekie, berlinski Pro-qm, in newyorški Printed Matter, uvrščene pa so tudi v več pomembnih zbirk knjig umetnika in umetniških publikacij, med drugim v publikacije Muzeja moderne umetnosti Weserburg, CNEAI Pariz in newyorškega muzeja MoMA.