Kot pravi Ujčič, na Mestni občini Maribor verjamejo, da bo odločitev o izbiri dvorane dobra. Foto: BoBo
Kot pravi Ujčič, na Mestni občini Maribor verjamejo, da bo odločitev o izbiri dvorane dobra. Foto: BoBo

Omenjena lokacija naj bi služila kot osrednji prireditveni prostor za programski sklop Terminal 12, vse dokler ne bo zgrajena nova umetnostna galerija.

"Ta teden bodo potekali pogovori v zvezi z lokacijami za EPK, tako da bomo odgovore na vprašanja glede TVT Boris Kidrič lahko predvidoma poslali konec tedna oziroma v začetku naslednjega," so pojasnili na občini.

Podžupan Janez Ujčič je sicer pred tednom dni dejal, da bi bile lahko podrobnosti glede najema TVT Boris Kidrič znane že minuli teden. Konec tedna so se zadeve nekoliko zapletle.

"Z lastniki dvoran na območju TVT potekajo intenzivni pogovori. Ker so v zadnjih dneh ponudniki spremenili pogoje za najem, imamo danes nove predloge, ki jih mora najprej verificirati programsko vodstvo EPK," je pojasnil Ujčič. "V Mestni občini Maribor verjamemo, da bo odločitev o izbiri dvorane dobra in da bo najkasneje s 1. februarjem 2012 stekla tudi produkcija vsebin EPK," je dodal.

Časa za sklenitev najemne pogodbe ni veliko, saj mora programski direktor EPK Mitja Čander najkasneje do 28. septembra oblikovati končno verzijo programa dogodkov, ki se bodo v Mariboru in še petih drugih slovenskih mestih odvijali v letu 2012. To po njegovih besedah ni mogoče brez vedenja, katere lokacije ima na voljo.