Prireditev je organizirana pod okriljem dežele Furlanije - Julijske krajine in združuje najpomembnejše italijanske radijske postaje. Foto: RTV SLO
Prireditev je organizirana pod okriljem dežele Furlanije - Julijske krajine in združuje najpomembnejše italijanske radijske postaje. Foto: RTV SLO

Nagrade Le cuffie d'oro - zlate slušalke, edine radijske nagrade v sosednji Italiji, so letos podelili drugič, srebrne so namenjene radijskim postajam, ki na lokalnem in na obmejnem območju delujejo povezovalno.
Priznanje je v okviru največje jadralske regate Barkolana v Trstu prevzel pomočnik generalnega direktorja RTV Slovenija za Radio in Televizijo za avtohtono italijansko narodno skupnost, Antonio Rocco. Odgovorni urednik radijskega programa za italijansko narodno skupnost Aljoša Curavić pa je ob tem dejal, da nagrajuje priznanje dolgoletno vlogo kakovostnega čezmejnega informiranja v večkulturnem in večjezičnem prostoru. "To ni priznanje samo radijskemu programu italijanske narodne skupnosti, temveč tudi Regionalnemu RTV-centru Koper/Capodistria in javnemu zavodu RTV Slovenija. Ob tem se gre zahvaliti vsem ustvarjalcem in tehnični ekipi našega programa, tako rednim sodelavcem kot zunanjim, ki že vrsto let bogatijo celoten program," je še dodal.
Mednarodno nagrado razumejo kot priznanje za kakovostno delo, tako za Radio Capodistria, ki že več kot šest desetletij gradi mostove med prebivalci v obmejnem prostoru, kot tudi za Regionalni RTV-center Koper/Capodistria in celotno RTV Slovenija.