Foto:
Foto:
Grassi tokrat ni sodeloval s Štromajerjem temveč z Mikaelom Lundbergom.
Zavod Flota Matjaža Fariča je slovenski koproducent v tem projektu.

Ti bodo na mednarodnem seminarju razpravljali o vlogi sodobne umetnosti pri oblikovanju urbanega okolja. Zavod Flota, slovenski koproducent v panevropski platformi, ki je organiziral srečanje, pa je v okviru srečanja pripravil tudi festival SEAS Box Live. Na njem si bo mogoče do nedelje ogledati umetniške stvaritve, ki so nastale v okviru platforme.

Razstava in projekcija
Ves čas poteka festivala si bo tako v galeriji Kresija mogoče ogledati razstavo Davideja Grassija in Mikaela Lundberga AVcom.

V galeriji Srečišče pa bo v soboto projekcija latvijskih umetnikov Banute Rubess in Nicka Gothama z naslovom Escape From Troy.

Tri plesne predstave
Velika pozornost bo namenjena predvsem plesnim predstavam. V PTL-ju bo v sredo slovenska premiera plesne predstave Bari Matjaža Fariča, v petek se bosta tam predstavila italijanska ustvarjalca Michela Lucenti in L'Impasto s plesno predstavo z naslovom Mice, v nedeljo pa si bo mogoče ogledati predstavo Deleted Messages hrvaške skupine Bad Co.

Spletni iskalnik
Festival bo sooblikoval tudi teoretični del, ki bo potekal v konferenčni dvorani ministrstva za kulturo. Tako bo poleg srečanja članov SEAS-a, v četrtek ob 14.00 tam potekala okrogla miza na temo revitalizaciji kuturnih okolij. V večernih urah istega dne pa bodo predstavili iskalnik Visiting Arts Slovenian Cuture Profile.