Foto: MMC RTV Slovenija/Blaž Plut
Foto: MMC RTV Slovenija/Blaž Plut

Razpis se je iztekel v teh dneh, na Mestni občini Ljubljana (MOL) se bodo z vlogami seznanili na seji 17. aprila.

Bravhar se je znova prijavil v prid verodostojnosti zavoda
Trenutni v. d. direktorja Kina Šiška Mitja Bravhar, ki se je prijavil že na prvi razpis za mesto direktorja, na katerem ni bil izbran nihče od kandidatov, je aktualno kandidaturo potrdil za portal N1.

Bravhar je lansko jesen sledil pozivu ljubljanskega župana Zorana Jankovića, naj umakne kandidaturo. Za vnovično prijavo pa se je zdaj vendarle odločil, saj meni, da je njegova kandidatura v prid verodostojnosti in nadaljnjega dobrega dela Kina Šiška, je dejal za N1.

Na prvi, torej septembrski razpis, se je prijavil tudi glasbeni urednik in novinar na Valu 202 Žiga Klančar, ki ga je Janković takrat prav tako poklical na pogovor in ga pozval k umiku kandidature, je za TV Slovenija potrdil Bravhar. Župan pa je takrat nagovoril Miheliča Syeda, sicer zdajšnjega direktorja Slovenskega mladinskega gledališča.

Sorodna novica Janković o izbiri direktorja Kina Šiška: "Mislite, da bi lahko bil nekdo potrjen proti moji volji?"

Mihelič Syed vendarle znova kandidira
Januarja so ponovili razpis, edini prijavljeni kandidat je bil Mihelič Syed, ki je veljal za tako rekoč županovega kandidata. Vendar je svet zavoda Kina Šiška podal negativno predhodno mnenje k njegovi kandidaturi, ki sicer ni zavezujoče, Mihelič Syed pa se je odločil odstopiti od kandidature.

"Na mesto direktorja Kina Šiška sem se prijavil transparentno, javno in odgovorno. Po vseh mojih informacijah sva tako jaz osebno kot ustanoviteljica v razpisnem postopku delovala pravno in etično nesporno. Zato mi je žal, da so se v medijih in javnosti pojavili dvomi o legitimnosti moje kandidature," je takrat zapisal v svoji odstopni izjavi. Janković pa je glede takratnega dogajanja novinarjem postavil retorični vprašanji: "Mislite, da bi lahko bil nekdo potrjen proti moji volji?" in "Ali res kdo misli, da lahko kdo postane direktor javnega zavoda brez mojega soglasja?"

A je Mihelič Syed danes za STA potrdil, da se je vendarle prijavil tudi na tretji razpis za direktorja Kina Šiška.