Jadrnica seascape 27 Foto: Gigodesign
Jadrnica seascape 27 Foto: Gigodesign

Kot je ocenila žirija, jadrnica ni podrejena tradicionalnim modnim učinkom drugih podobnih izdelkov. Šoštarič jih je prepričal s smotrnim in izčiščenim, hkrati pa visoko funkcionalnim oblikovanjem zunanjosti in notranje opreme jadrnice. V tej kategoriji je žirija podelila še častno priznanje oblikovalcem Elanovih smuči SLX amphibio, Blažu Medji in Luki Stepanu iz agencije Gigodesign, ter Juriju Loziču in njegovemu snemljivemu blatniku za kolo Musguard, so sporočili iz Zavoda Big, ki pripravlja Mesec oblikovanja Ljubljana.

Podelili so še nagrade za naziv interier, brezčasni in perspektivni. Nagrado interier leta je žirija dodelila projektu Trg - ulica - dom, delu kreativne skupine Svet vmes, ki jo sestavljajo Ana Kreč, Jure Hrovat, Ana Kosi in Tina Rome. Gre za prenovo skupnih prostorov dijaškega doma in mladinskega hostla Proteus v Postojni. Oblikovanje je po mnenju žirije enostavno, a jasno in učinkovito.

Nagrada brezčasni je pripadla Bibi Bertok za otroško posteljico Nataša, ki je bila izdelana leta 1974 v Tovarni lesne galanterije v Rimskih Toplicah in bila nato vrsto let, do propada te tovarne, prodajna uspešnica. Z njo je Bertokova postavila nova merila oblikovanja otroškega pohištva in prekinila dotedanjo tradicijo kolonialnega stila.

V kategoriji perspektivni so nagradili industrijsko oblikovanje Maje Alibegovič in Blažke Drnovšek, interier tandema Klare Zalokar in Klemena Zupančiča ter Mateja in Katje Vrtovec ter modno oblikovanje Vesne Makarov in Petra Movrina.

Nagrajenci Meseca oblikovanja
Nagrajenci Meseca oblikovanja