8. poletni kulturni festival Kamfest bo naslednjih 14 dni okupiral staro mestece pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. Foto: Spletna stran festivala
8. poletni kulturni festival Kamfest bo naslednjih 14 dni okupiral staro mestece pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. Foto: Spletna stran festivala
Koncert Siddharte v Stožicah
Koncert Siddharte bo edini plačljivi dogodek letošnjega Kamfesta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tudi letos bo Kamfest potekal na treh prizoriščih: Etin otroški oder bo vabil s predstavami in delavnicami za najmlajše, glavni oder bo namenjen glasbenim sladokuscem, večerni oder pa glasbenim poznavalcem in ljubiteljem stand upa. Festival se bo s koncertom beograjske zasedbe S.A.R.S. končal 20. avgusta.

Etin otroški oder in večerni oder bosta letos postavljena v samo jedro mesta - pred staro kamniško knjižnico, medtem ko bo glavni oder, kot je že v navadi, na Malem gradu. Dogajanje se bo ob 18.00 začenjalo z otroškim programom, ob 20.00 se bo z izbranimi skupinami selilo na Mali grad, še dve uri kasneje pa se bodo prižgale luči na večernem odru.

Vrhunec z edinim slovenskim stadionskim bendom
Festival se bo danes začel s predstavo Rdeča kapica Lutkovnega gledališča Fru-fru ter koncertoma bosanskega raperja Eda Maajke in novonastale slovenske skupine Neomi, ki izvaja avtorsko ambientalno glasbo. Vrelišče pa bo po napovedih organizatorja, kulturnega društva Priden možic, festival dosegel 13. avgusta, ko bo na glavnem odru nastopila skupina Siddharta. To bo tudi edini plačljivi dogodek letošnjega Kamfesta.

Na glavnem odru bodo med drugim nastopili še domači bandi Ana Pupedan, Krik!! in Res Nullius, Večerov oder pa bo med drugim gostil zasedbe Les Skalopes, Green out in Spock Studios ter Mestno godbo Kamnik.

Kaj je DDV program?
Program sicer ne bo potekal le na odrih, pač pa si bodo obiskovalci lahko napasli oči in ušesa tudi na t.i. DDV programu - Dogodkih z dodano vrednostjo. Letos se pod tem imenom skrivajo dejavnosti, ki jim je skupno to, da njihovi nosilci prihajajo iz Kamnika (ali pa, v eni izjemi, iz zelo oddaljenih krajev). Izpostaviti velja pa bodo kar tri t.i. "site-specific" projekte (to so projekti, večinoma gledališkega, performerskega značaja, ki so vezani na točno določen prostor).

V okviru festivala se bo tako mogoče udeležiti otroških delavnic v Parku Evropa, športnih tekmovanj in razstav. V drugem tednu pa bo Park Evropa zasedla skupina Šlosart, ki bo varila impresivne železne skulpture.