V spominu ga ohranjamo kot izvrstnega sodelavca in toplega prijatelja. Foto: Osebni arhiv
V spominu ga ohranjamo kot izvrstnega sodelavca in toplega prijatelja. Foto: Osebni arhiv

Že v času pred prihodom na MMC se je Blaž, po izobrazbi zgodovinar in novinar, posvečal (glasbenemu) novinarstvu, med drugim pri hiši Dnevnik in projektu RSQ. Bil je navdušen fotograf, ki je v objektiv lovil koncertne utrinke, pa tudi neobičajne prizore. Z nizom fotografij o lunaparkih se je na samostojni razstavi predstavil kot zmagovalec natečaja Trnfoto 2011.

Kot je o njem zapisal Mirko Štular, odgovorni urednik 2. programa Radia Slovenija, je "izkušnje, ljubezen do glasbe, pa tudi osebno odprtost in energijo združil v delo odličnega, sodobnega glasbenega urednika ter avtorja in voditelja oddaj". "Blaž, izvrsten kolega v uredništvu, si je radijsko prihodnost šele odprl, a se je njegova medijska in življenjska pot sinoči, žal, veliko prehitro končala. Predanost, mladostna energija in pečat, ki jih je dal Valu 202, Radiu Slovenija, pa ostajajo za zmeraj z nami," je še dodal odgovorni urednik.
V uredništvu MMC-ja je bil Blaž Tišler del kulturne redakcije, še posebej rad se je lotil pogosto po krivici zapostavljenih poljudnoznanstvenih tem in novic o arheoloških odkritjih, vodil je tudi administracijo forumov. Kot se to s sodelavci rado zgodi, so se v letih, ko smo skupaj "žulili MMC-jevske klopi", med nami stkale prijateljske vezi.

Pogrešali te bomo, Tišo!