Režiserka Irena Glonar z ekipo. Foto: Matjaž Miklič/RTV SLO Foto:
Režiserka Irena Glonar z ekipo. Foto: Matjaž Miklič/RTV SLO Foto:
Vilma Štritof, Irena Glonar in Darja Hlavka Godina z nagrado Prix Ex Aequo Foto: Sonja Strenar/RTV SLO
Vilma Štritof, Irena Glonar in Darja Hlavka Godina z nagrado Prix Ex Aequo. Foto: Sonja Strenar/RTV SLO

Priljubljene knjižne zgodbe bistrega in ponosnega labradorca Hektorja so v režiji Irene Glonar zvočno upodobljene v sedmih prisrčnih, duhovitih in tudi poučnih radijskih igrah, v katerih Hektor razgrinja svojo pasjo biografijo in človeško filozofijo. Njegova blaga, dogodivščin polna zvočna pripoved nagovarja otroke in tudi odrasle, saj s človeško toplino pomaga najmlajšim zrasti čez majhne in velike ovire, starejšim pa Hektor ponuja nevsiljivo zrcalo. Kot pronicljiv pasji opazovalec in občutljiv družabnik ter na videz povsem zanemarljiv kritik si namreč lahko dovoli spregovoriti povsem brez dlake na jeziku. In prav to je v ostri konkurenci 21 osrednjih evropskih radijskih postaj v kategoriji iger za najmlajše prepričalo strokovno žirijo festivala Prix Ex Aequo.


Več o radijski igri preberite tukaj.

Glavne vloge so odigrali Zvone Hribar kot Hektor, Patricija Sekelj, Katja Pehlič, Sabina Kogovšek in Uroš Smolej. Tonski mojster je bil Matjaž Miklič, glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina, songe pa sta napisala Milan Dekleva in Aldo Kumar.

Radio Slovenija je na festivalu Prix Ex Aequo sodeloval z dvema igrama. Tudi druga predstavnica - na letošnjem festivalu Prix Italia nominirana igra Toma Bidwella Stvari, ki jih je treba narediti pred smrtjo v režiji Alena Jelena - je bila v Bratislavi zelo uspešna, saj je bila uvrščena na uraden seznam štirih najboljših.