Na letošnjem, devetem Kamfestu se bodo glasbeni in stand-up nastopi, otroške delavnice in športni dogodki od danes pa do 19. avgusta zvrstili na Malem gradu in drugih skritih kotičkih Kamnika. Foto: Kamfest
Na letošnjem, devetem Kamfestu se bodo glasbeni in stand-up nastopi, otroške delavnice in športni dogodki od danes pa do 19. avgusta zvrstili na Malem gradu in drugih skritih kotičkih Kamnika. Foto: Kamfest
Kamfest
Vsi dogodki festivala bodo brezplačni, kar omogočajo številni sponzorji, kamniška občina, ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Študentska organizacije Univerze v Ljubljani in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Foto: Kamfest

"Deveti Kamfest bo odkrival nove lokacije v Kamniku. Ljudem želimo pokazati, kako lep je Kamnik," je pojasnil vodja odnosov z javnostmi festivala Juš Milčinski.
Glavni oder festivala bo še vedno na Malem gradu, kjer bodo nastopali uveljavljeni slovenski in tuji glasbeniki, od Anje Bukovec in Ota Pestnerja, Janeza Bončine - Benča in Klemna Klemna do hrvaško-slovenske elektro pop zasedbe Lollobrigida, mehiških punk rockerjev Los Explosivos in mednarodne Bande Berimbau, ki bo festival drevi tudi odprla.
Mesto ob vodi
Velik del festivala, skupaj z ustvarjalnimi in športnimi delavnicami ter lutkovnimi, igranimi in glasbenimi predstavami, se bo preselil v Keršmančev park ob Kamniški Bistrici. Katerega izmed najlepših kamniških kotičkov bo Kamfest odkril tudi kakšnemu domačinu. Program pod krošnjami dreves ob Kamniški Bistrici bodo sooblikovale številne ustvarjalne delavnice in otroške predstave, za lep in uporaben videz parka pa je poskrbela Skupina Štajn. S projektom Mesto ob vodi so namreč v park postavili številne urbane elemente, na katerih bodo obiskovalci parka lahko počivali, brali, se igrali in spremljali dogajanje v parku.
Odkrivanje skritih kotičkov Kamnika
Tudi drugo dogajanje, kot so večeri stand up komedije, bo nekoliko skrito in ga bo treba odkriti na vrtovih in dvoriščih, pravi Milčinski. Na različnih lokacijah po mestu bodo nastopili stand up komiki Boštjan Gorenc – Pižama, Tin Vodopivec, Perica Jerković in drugi, večere bodo popestrile tudi mlade, še neuveljavljene slovenske glasbene skupine, kino pod zvezdami in plesni večeri, v Majolki pa bodo poskrbeli za ljubitelje kantavtorske glasbe in kakovostnih besedil.


Kamfest je v devetih letih prerasel iz kamniškega festivala v največji poletni festival celotne regije in širše, na dogodke pridejo tudi obiskovalci iz Ljubljane, Kranja in od drugod. Organizatorji tako letos do 19. avgusta spet pričakujejo več kot 20.000 obiskovalcev.