Silvestrska predpremierna projekcija enega najbolj pričakovanih filmov leta Dežela La La je že razprodana. Foto: Kinodvor
Silvestrska predpremierna projekcija enega najbolj pričakovanih filmov leta Dežela La La je že razprodana. Foto: Kinodvor
Ana Karenina
V ljubljanski Drami bo na velikem odru na silvestrski večer na sporedu Ana Karenina Leva Nikolajeviča Tolstoja v režiji Dušana Jovanovića. Foto: Peter Uhan
Ondina
V novogoriškem gledališču ljubiteljem odrske umetnosti za silvestrovo pripravljajo Ondino v režiji Janusza Kice. Foto: SNG Nova Gorica/Blaž Erzetič
Turandot
Štajerska prestolnica bo v veliki dvorani SNG-ja Maribor ponudila Puccinijevo opero Turandot. Foto: Tiberiu Marta
Netopir
Skoraj razprodane so tudi vstopnice za opereto Netopir v ljubljanski Operi. Foto: SNG Opera in balet Ljubljana / Darja Štravs Tisu

v ljubljanski Drami in Kos plastike v MGL-ju, pa tudi sedežev za opereto Netopir v ljubljanski Operi hitro zmanjkuje.

Medtem ko so pošle vstopnice za kritiško opevani muzikal Damiena Chazellea Deželo La La, pa so še na voljo za predpremierni ogled filma Loving Jeffa Nicholsa. Deželo La La si bo mogoče ogledati tudi v kinu Komuna. V Koloseju Ljubljana in Kranj bodo na silvestrski večer predvajali film Džanga Jimova Kitajski zid. V Slovenski kinoteki pa napovedujejo ameriški film Toma Stopparda Rosenkrantz in Guildenstern sta mrtva. Silvestrski program pripravljajo tudi v Kino gledališču Bežigrad, ali bo gledališki ali filmski, pa še ni znano.

Za slovo Tolstojeva klasika
V ljubljanski Operi pripravljajo znamenito opereto Johanna Straussa ml. Netopir v režiji Zvoneta Šedlbauerja, za kar so vstopnice že skoraj pošle. V ljubljanski Drami si bo na velikem odru mogoče ogledati predstavo Ana Karenina Leva Nikolajeviča Tolstoja v režiji Dušana Jovanovića, za kar je na voljo še nekaj vstopnic, medtem ko so vstopnice za predstavo Tarzan Roka Vilčnika v režiji Eve Nine Lampič, ki bo na ogled v Mali Drami, že razprodane.

Na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) bo zadnja predstava komedija Daniela Glattauerja Čudežna terapija režiserke Tijane Zinajić. Vstopnice za predstavo ob 19. uri so še na voljo. Na Mali sceni pa bo na ogled črna komedija Mariusa von Mayenburga Kos plastike režiserja Primoža Ekarta, ki je že razprodana.

Glorious! in vietnamska odrska vragolija
V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma bodo gostili mariborsko Dramo, ki bo uprizorila glasbeno-gledališko uspešnico Petra Quilterja Glorious! o ameriški operni navdušenki Florence Foster Jenkins v režiji Krešimirja Dolenčića. Odrska vragolija čaka gledalce na odru Gallusove dvorane, na katerem se bodo v cirkuškem spektaklu Med mestom in deželo, namenjenem obiskovalcem vseh starosti, predstavili umetniki in akrobati iz Vietnama.

V Kosovelovi dvorani bodo prišli na račun ljubitelji filma, ki si bodo ogledali francosko-islandski ljubezenski film Solveig Anspach Dotik vode. Prvič letos pa bo mogoče novo leto pričakati v Klubu CD ob silvestrski večerji ter glasbi v živo.

S smehom v novo leto
V Šentjakobskem gledališču Ljubljana bodo uprizorili komedijo Kena Ludwiga Ti nori tenorji v režiji Gojmirja Lešnjaka - Gojca, za kar je, kot kaže spletna blagajna, prostih še nekaj vstopnic. V Siti teatru bo na ogled komedija Še vedno mame po besedilu Jere Ivanc in v režiji Uroša Fürsta, za kar je na prodaj še nekaj vstopnic. V Španskih borcih pa si bo mogoče ogledati monokomedijo Denisa Avdiča Moški so z Marsa, ženske so z Venere, ki je v režiji Gašperja Tiča nastala v produkciji Špas teatra.

Večno mladi in Meglica
V Mariboru bodo v veliki dvorani SNG Maribor ponudil Puccinijevo opero Turandot, v Stari dvorani pa predstavo Erikaa Gedeona Večno mladi v režiji Sandyja Lopičića. Za obe predstavi so vstopnice, kot so potrdili na blagajni, še na voljo. V Celju bodo gostili predstavo Prešernovega gledališča Kranj Žalujoča družina avtorja Branislava Nušića in režiserja Igorja Vuka Torbice, na Malem odru pa bo na ogled predstava Stephena Sachsa Meglica v režiji Jerneja Kobala.

Na primorskem Giraudouxova Ondina
V Prešernovem gledališču Kranj bodo gostili koprsko gledališče s predstavo Adama Szymkowicza Živci v režiji Katje Pegan. V Mengšu si bo v Špas teatru mogoče ogledati Bunderla & Godler šov, ki ga pripravljata Klemen Bunderla in Jure Godler. Špas teater bo s predstavo Jonas gostoval v logaškem narodnem domu, kjer je prav tako še mogoče kupiti vstopnice. V SNG-ju Nova Gorica pa bo na zadnji dan v letu na ogled predstava Jeana Giraudouxa Ondina v režiji Janusza Kice.