Foto: EPA
Foto: EPA

Po poročanju prič so bile v poskus vpletene štiri osebe, kar potrjujejo tudi videoposnetki s prizorišča. Tarča ropa naj bi bil razstavni prostor britanskega izdelovalca nakita Symbolic & Chase. Po družbenih omrežjih so zaokrožili videoposnetki, ki so jih posnele priče dogodka.

Kot kaže, so uničili dve vitrini, ni pa mogoče sklepati, ali so kaj odnesli. V enem od videov vidimo moškega, ki z lesenim kladivom razbija stekleno vitrino, medtem ko druga dva odganjata obiskovalce in trgovce.

"Ob 11.30 smo zaradi incidenta sejem Tefaf Maastricht evakuirali. Sejemska varnostna služba je hitro ukrepala, da je razorožila prestopnika, v nekaj minutah pa je bila na prizorišču nizozemska policija. Med incidentom ni bil nihče poškodovan," so v izjavi za javnost zapisali organizatorji sejma. Kot so še zapisali, so ob tem upoštevali stroge sejemske varnostne postopke in vse obiskovalce uspešno evakuirali. "Sejem se je spet odprl. Tefaf in the MECC zdaj sodelujeta z oblastmi, nadaljnjih izjav ne bo," je dejal predstavnik sejma.

Da so organizatorji situacijo izredno dobro speljali, je po navedbah portala Art Newspaper potrdil tudi eden od galeristov. "Večina strank se niti ne bi zavedala, da se je kaj zgodilo. Policija je roparje hitro prijela in ni prišlo do nobenih poškodb."