Tridnevni festival v Trnovo vsako leto privabi številne ljubitelje zabave in kulture. Foto: Arhiv KUD France Prešeren
Tridnevni festival v Trnovo vsako leto privabi številne ljubitelje zabave in kulture. Foto: Arhiv KUD France Prešeren

Mednarodni ulični festival bo potekal od danes do sobote, vsak dan med 18. in 21. uro. Emonska promenada ponuja predstave, nastope in ustvarjalne delavnice priznanih domačih in tujih umetnikov, namenjene tako otrokom in mladim kot odraslim.
Letošnja izdaja festivala namenja posebno pozornost gledališkim in lutkovnim predstavam ter plesnim in glasbenim delavnicam, ljubitelji akrobatike pa bodo lahko uživali v vrhunskih predstavah na hoduljah. Organizatorji dajejo poudarek izdelkom, narejenim iz naravnih in recikliranih materialov, zato na festivalu tudi letos gostuje barcelonska skupina Guixot de 8, ki s svojimi nenavadnimi igrali iz odpadnih materialov navdihuje številne slovenske posnemovalce.
Program festivala med drugim napoveduje obisk živali iz ljubljanskega živalskega vrta, projekcije kratkih otroških filmov v posebnem šotoru Potujočega Kinobalona, optična delavnica, umetniška tržnica in interaktivne igre na prostem. V slabem vremenu bo del programa prestavljen na nedeljo, 1. septembra.