Vodeni ogledi za obiskovalce po prostorih televizije. Foto: TV Koper - Capodistria
Vodeni ogledi za obiskovalce po prostorih televizije. Foto: TV Koper - Capodistria
Otroška likovna delavnica. Foto: TV Koper - Capodistria

V soboto je v letnem atriju Televizije Koper – Capodistria in na dvorišču Radia Koper – Capodistria potekal dan odprtih vrat Televizije Koper – Capodistria. Koprska televizija namreč v letošnjem letu praznuje 40-letnico ustvarjanja programa v italijanskem jeziku in 35-letnico delovanja programa v slovenskem jeziku, kar hkrati pomeni tudi štiri desetletja televizije na Primorskem in na stičišču Slovenije, Italije in Hrvaške.

Za okrepčilo bobiči in torta
Že zjutraj so na svoj račun prišli najmlajši obiskovalci, ki so v letnem atriju Televizije Koper - Capodistria pokazali svojo ustvarjalnost v okviru otroških likovnih delavnic. Številni obiskovalci so si lahko skupaj z znanimi televizijskimi voditelji ogledali prostore televizije in spoznali delo v medijski hiši, ustvarjalci programa Televizije Koper – Capodistria pa so na dvorišču Radia Koper – Capodistria poskrbeli tudi za okrepčilo z znano primorsko jedjo, bobiči.

Dobro vzdušje se je nadaljevalo tudi v popoldanskih urah, za kar je poskrbel znani primorski glasbenik Rudi Bučar s spremljevalno skupino. Člani zasedbe Rudi Bučar & Friends so številne obiskovalce zabavali v popoldanskih urah. Manjkala ni niti jubilejna torta, veliko zanimanja obiskovalcev pa so pritegnila starodobna vozila, s katerimi so se lahko tisti, ki so imeli srečo pri žrebu, popeljali po Kopru. Zlasti za obiskovalke pa je bila zanimiva lepotilnica, v kateri so se lahko naličile.

Poslanstvo Televizije Koper – Capodistria je soustvarjati sožitje na stičišču mej med Slovenijo, Italijo in Hrvaško, kar njenim ustvarjalcem uspeva že 40 let.