V 58. letu je bitko z boleznijo izgubil legenda radia Boštjan Vrhovšek - Botz, napovedovalec z najdaljšim stažem redakcije, le dan pozneje pa je v 36. letu starosti odšel novinar Aktualno-politične redakcije Nejc Marcen.

Boštjan Vrhovšek - Botz (1965–2022). Foto: arhiv Radia Študent
Boštjan Vrhovšek - Botz (1965–2022). Foto: arhiv Radia Študent

Boštjan Vrhovšek - Botz (1965–2022), pri katerem so se kalile številne genracije napovedovalskih glasov, je avdicijo opravil leta 1989. Kot so ob njegovem slovesu zapisali v redakciji, se je hitro uveljavil z mehkim glasom in tematikami, ki so odstopale od običajnega nabora tem Radia Študent. Njegova prva leta na radiu sovpadajo s časom pestrih osamosvojitvenih dogodkov, kmalu zatem pa je soustvarjal verjetno edino avtomobilistično oddajo v zgodovini RŠ-ja Avtodrom.

Kljub nizkim honorarjem, s katerimi se nekdaj spopada ekipa RŠ-ja, je radiu ostal zvest vse do zadnjega. V več kot treh desetletjih je pomagal vzgojiti na desetine novih napovedovalskih glasov, pomnijo pa ga generacije sodelavcev in poslušalcev, ki so preživljali četrtkove popoldneve, poudarjajo njegovi sodelavci. Botz ni nikoli odstopil od svojega prepoznavnega rokerskega okusa, ne glede na spreminjajoče se tokove glasbe.

“Botz ni bil le most med generacijami. Bil je človek, ki se je z generacijami – prav vsako med njimi – tudi spoprijateljil,” so ob slovesu zapisali na radiu.

Nejc Marcen (1986–2022). Foto: arhiv Radia Študent
Nejc Marcen (1986–2022). Foto: arhiv Radia Študent

Nejc Marcen (1986–2022) je od leta 2008, ko je začel delati v Aktualno-politični redakciji, ustvaril 1111 radijskih oddaj, na radiu pa prebil mnoge dni in noči. Bil je mentor novim generacijam novinarjev in vedno največji podpornik mlajših kolegov.

Za sodelavce je bil zgled s predanostjo resnicoljubnosti. “Učil nas je prevpraševanja, skromnosti in tovarištva. Za Radio Študent je skupaj z žalostnimi vestmi zadnjih dni izguba Marcena hud udarec. APR brez njega nikoli ne bo enak. A tudi mi, ki smo ga poznali, ne bi bili to, kar smo danes, če nam usoda ne bi naklonila srečanja z njim,” so ob prezgodnjem slovesu sodelavca zapisali v redakciji.

Oba pogreba sta danes.