"Visoka šola za umetnost s svojim programom Digitalne umetnosti in prakse ponuja nov, sodoben študij, ki daje študentom izjemne možnosti izobraževanja tako po tehnični kot po umetniško-izrazni plati," so še sporočili z Univerze v Novi Gorici. Foto:

Visoka šola za umetnost, ki študentom ponuja možnost študija na treh različnih umetniških smereh, bo od zdaj delovala tudi v sklopu Univerze v Novi Gorici.

V novem šolskem letu je na Visoki šoli za umetnost razpisanih 20 prostih mest za redni študij in 15 za vpis v drugi ali tretji letnik z možnostjo prehoda z drugih visokošolskih zavodov.
Film, kreativne industrije in sodobna umetnost
"Na Univerzi v Novi Gorici smo zelo veseli, da so z akreditacijo Visoke šole za umetnost študentje tudi na naši univerzi pridobili možnost poglobljenega študija na področju umetnosti," so sporočili z novogoriške univerzi. Svet Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu je ustanovitev Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici potrdil 17. marca. Študijski program Digitalne umetnosti in prakse bo zaradi pomanjkanja prostora za zdaj potekal v Ljubljani.
Praktično naravnan študij na triletnem visokošolskem programu Digitalne umetnosti in prakse omogoča raziskovanje v treh različnih umetniških okoljih, v filmskem, v okolju kreativnih industrij in v sodobni umetnosti. S tem se študentom ponuja več možnosti delovanja na različnih umetniških področjih, kot so animirani film, videofilm, umetniški video, interaktivni instalativni projekti, multimedijski performans, spletna video- in TV-produkcija, animirana grafika in videografika ter spletna umetnost.