Foto: RTV Slovenija
Foto: RTV Slovenija

Raziskava poslušanosti Mediana RM je pokazala, da so imeli slovenski radijski programi aprila letos rekordni skupni dnevni doseg. Med programi Radia Slovenija sta Val 202 in Program Ars v preteklem mesecu dosegla najvišjo poslušanost, odkar jo merijo, je sporočila Služba za komuniciranje RTV Slovenija.

Raziskava Mediane dokazuje, da so programi nacionalnega radia aprila 2024 dosegli izjemno število poslušalcev, in sicer 26,1 odstotka oz. 459.000 različnih poslušalcev, starih od 15 do 85 let.

Val 202 in 3. program Radia Slovenija – Program Ars sta imela v preteklem mesecu svoja največja dnevna dosega. Val 202 dnevno doseže 16,6 odstotka oz. 291.000 različnih poslušalcev, s čimer je presegel svoj dozdajšnji največji dnevni doseg, ki ga je po raziskavi Mediana RM dosegel aprila lani. Svoj rekordni dnevni doseg je presegel tudi Program Ars.

Izrazito rast dnevnega dosega je zaznal tudi Radio Prvi, in sicer 6,9 odstotka, tudi ta radijski program je dosegel večji dnevni doseg kot marca letos ali aprila lani.

Kot je še sporočila Služba za komuniciranje RTV Slovenija Radio Si dosega 2,4 odstotka poslušalcev, Radio Koper okrogla dva odstotka in Radio Maribor 1,6 odstotka.

Velikost vzorca je približno 4800 posameznikov mesečno, starih od 15 do 85 let.