Pionirsko spletno podjetje išče načine, kako tekmovati s ponudniki, kot so YouTube, Netflix, Amazon, Hulu in Pluto.tv. Foto: Reuters
Pionirsko spletno podjetje išče načine, kako tekmovati s ponudniki, kot so YouTube, Netflix, Amazon, Hulu in Pluto.tv. Foto: Reuters
Vse, česar se dotakne Simon Cowell, se praviloma spremeni v zlato. Tokrat bo produciral resničnostno glasbeno tekmovanje za didžeje plesne glasbe. Foto: Reuters

Štirinajst novih serij bo podrobneje predstavljenih tudi v digitalnih revijah, posvečenih lepoti, zabavni industriji in financam.

Med novimi serijami bosta I Am Naomi z manekenko Naomi Campbell in Riding Shotgun with Michelle Rodriguez, v kateri bo igralka Michelle Rodriguez, kot mogoče lahko uganete, vozila avtomobile. Originalna igrana serija The Pursuit bo spremljala življenje prijateljev v dvajsetih, ki živijo v New Yorku.

Iz digitalnih revij v videokanale
Digitalne revije je Yahoo uvedel lani, trenutno jih ima v ponudbi 13, med njimi so Yahoo Style, Yahoo Beauty, Yahoo Movies, Yahoo Travel in Yahoo Parenting. Številne izmed njih že premorejo videoserije, ki imajo več kot milijon ogledov na epizodo. Revije razvija v smeri, da bodo letos postale digitalni videokanali.

Na področju glasbe, ki ji v podjetju dajejo velik poudarek, je lani zaživel Yahoo Live; z njim je podjetje v sodelovanju z družbo Live Nation omogočilo ogled koncertov na spletu prek vsega leta. Od takrat so na strani našteli več kot 110 milijonov prenosov.

Na festival iz domače dnevne sobe
Portal bo zdaj razširil sodelovanje z Live Nation za prenašanje glasbenih festivalov, v sodelovanju z družbo iHeartMedia pa bo v svojo ponudbo dodal še druge glasbene dogodke. V izvirnem videoprogramu bo na primer elektronska glasba zastopana s serijo Ultimate DJ, katere producent bo Simon Cowell.

Lahko še nadoknadijo zaostanek za Googlom?
Izvršna direktorica Yahooja Marissa Mayer si prizadeva, da bi podjetje spet zaznamoval trend rasti, da bi mu povrnila nekdanjo veličino. Kot je povedala pretekli teden, so v tem četrtletju imeli spodbudno osemodstotno rast prihodkov. Še vedno pa družba z glavnim sedežem v Kaliforniji glede na tržne raziskave močno zaostaja za vodilnim Googlom.