Zaposleni trdijo, da je v muzeju vse narobe, odkar je položaj direktorice zasedla Martina Gamboz. Foto: MMC RTV SLO
Zaposleni trdijo, da je v muzeju vse narobe, odkar je položaj direktorice zasedla Martina Gamboz. Foto: MMC RTV SLO
Pomorski muzej Piran
Slabi odnosi so na točki, ko se z direktorico lahko pogovarjajo le prek sindikata. Foto: MMC RTV SLO
Zahteve po odstopu direktorice Pomorskega muzeja

Kot že dalj časa poudarjajo, je po njihovem mnenju prav direktorici treba pripisati krivdo za neznosne razmere in slabe odnose, zaradi katerih so izgubili še zadnje upanje. Župan je pred časom sicer prisluhnil njihovim argumentom, vendar ne ukrepa in čaka na revizijo poslovanja muzeja, saj na direktorico letijo tudi očitki o nepravilnostih pri obnovi solinarskega muzeja. Vendar pa zaposleni ne morejo več čakati, je za TV Dnevnik poročala Eugenija Carl.

Že ob začetku mandata so se pojavljala opozorila, da zaradi neustrezne izobrazbe in brez petletnih izkušenj ni ustrezala razpisnim pogojem. Kot pripovedujejo zaposleni, je šlo potem samo navzdol.
Začela je uveljavljati moč nad zaposlenimi, strokovnih kolegijev ni bilo več, delovala je po načelu muzej, to sem jaz, pojasnjujejo. "Dolgo smo bili tiho, ker nas je utišala z ustrahovanjem," so še opozorili zaposleni.
Kaplja čez rob je bila, ko je muzej dobil v roke oceno vseh slovenskih muzejev. Gambozeva je storila več strokovnih napak, posredovala napačne podatke, zato so se znašli na repu, pravijo.

Če ne bo sprememb, bo to smrt za edini takšen muzej pri nas
Po pomoč so se obrnili na prejšnjega župana, kulturno ministrstvo, svet zavoda in zdaj župana Bossmana, vendar za zdaj še niso bili uslišani. Ker pa niso le odnosi tisti, ki trpijo, ampak je zaradi tega onemogočeno tudi strokovno delo, bodo uporabili vse poti, tudi sodno. Mandat se Gambozevi izteče drugo jesen, vendar če ne bo odšla takoj, so prepričani, da bo to pokopalo edini tovrstni muzej v državi. Direktorica zahtev in opozoril ni želela komentirati.

Zahteve po odstopu direktorice Pomorskega muzeja