Foto:
Foto:

Kočici je t. i. županjino nagrado za delo Gosto trajanje I podelila žirija, v kateri so o nagrajencih odločali Aleš Erjavec, Meta Gabršek Prosenc in Blaž Peršin. Poleg županjine nagrade so na osmi kiparski razstavi odkupne nagrade podelili Tatjani Koropec, Lučki Koščak in Stjepanu Miličiču. Za sodelovanje na razstavi na temo obrazi kiparstva, ki jo organizira Zavod za kiparstvo, se je potegovalo 47 avtorjev z 90 deli, med njimi pa je izbiral Aleš Erjavec.

38-letni umetnik iz Slovenj Gradca je študij na akademiji za likovno umetnost končal z diplomo pri Luju Vodopivcu in Tomažu Brejcu, specializacijo pa je opravil pri Dušanu Tršarju. Svoje znanje prenaša na mlajše rodove na Srednji šoli za aranžerstvo, vsem generacijam pa so namenjene njegove razstave.

Njegovi zadnji razstavi sta bili letos na Kostanjevici na Krki v galeriji Božidarja Jakca, ko je skupaj z Žigom Okornom v nekdanji samostanski cerkvi pod naslovom Naslovljeno na svobodo drugega postavil kipe, prav tako z Okornom pa je sodeloval tudi na Dunaju na predstavitvi dejavnosti novih članic v EU-ju.