Foto:
Foto:
Nagrajenci so za nagrado prejeli sitotisk grafiko francoskega umetnika Stephana Blanqueta.

Tako je odločila žirija v sestavi Nikola Majdak, Jana Ondikova, Lucca Raffaelli, Danijel Žeželj in Milan Erič, ki je v obrazložitvi zapisala: "Film prikaže, kako lahko animacija posreduje sanje, čustva in spomine s svojim lastnim jezikom. Je lep primer eksperimentalne in pogumne uporabe tehnike za izraz osebne vizije."

Najboljši filmi so ...
Člani mednarodne žirije so izbrali tudi 5 najboljših filmov tekmovalnega dela festivala: Fast Film (Av-Lux), Morb (Madž), Veliki anarh (It), Zakon težnosti (Grč) in Zasukanec (Slo-Ne). Posebno omembo pa so si prislužili filmi Bizgeci - češnje (Slo), Flaschko - človek v električni odeji (Av), Majhno morje (It), Poldek (Šv), Vrvohodka (It) in Ciganjska (Hrv).

Slavnostni zaključek s skupino Melodrom
Izbrani filmi so nagrade prejeli na slavnostnem zaključku festivala, ki je potekal v Kinodvoru. Tam so predstavili tudi izdelke festivalske delavnice, za prijetno vzdušje pa je poskrbela skupina Melodrom.

Tekmovali filmi iz 14 držav
Na festivalu, ki je med 14. in 18. decembrom potekal v ljubljanskem Kinodvoru, so prikazali kratke animirane filme uveljavljenih avtorjev ter študentske kratkometražne in animirane fime. V tekmovalnem delu - ta je bil gegeografsko omejen na filme iz 'sosednjih' in 'bližnjih' držav - so se pomerili filmi iz 14 držav.

Kako narediti animirani film
Organizatorji pa so pripravili tudi bogat spremljevalni program. V dopoldanskem času je potekala delavnica Kako narediti animirani film. Obiskovalci pa so si v prostorih Kinodvora lahko ogledali razstavo stripov in ilustracij hrvaškega umetnika Danijela Žežlja.