Benedict Cumberbatch je ob napovedi filma izrazil veselje, da bo
Benedict Cumberbatch je ob napovedi filma izrazil veselje, da bo "lahko kot igralec in producent na veliko platno prenesel ta dragoceni angleški roman". Foto: EPA

Pisatelj Household je v svojem kriminalnem romanu opisal lovca, ki se odloči, da bo ustrelil neimenovanega diktatorja. Med poskusom atentata ga zalotijo in kaznujejo. Mislijo, da je mrtev, vendar mu uspe pobegniti, diktatorjevi agenti pa mu sledijo. Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, je pisatelj pozneje potrdil, da mu je za lik diktatorja služil Adolf Hitler.

Geoffrey Household (1900-1988) je napisal 28 romanov, Rogue Male je bil njegova največja prodajna uspešnica in velja za njegovo najboljše delo. Leta 1941 je film po njem posnel Fritz Lang, leta 1977 je sledil še televizijski film v režiji Cliva Donnerja, glavno vlogo je takrat odigral Peter O'Toole.

Scenarij za prihajajoči film bo napisal Michael Lesslie, ki je med drugim sodeloval pri zadnji filmski upodobitvi Shakespearjevega Macbetha z Michaelom Fassbenderjem v glavni vlogi.

Tudi v vlogi producenta
Glede nove različice pa je Cumberbatch napovedal, da bo film tudi produciral. Ob novici je izrazil veselje, da bo "lahko kot igralec in producent na veliko platno prenesel ta dragoceni angleški roman".