Malo brade in Bale bi bil mlademu Jobsu lahko podoben skoraj toliko kot Ashton Kutcher. Foto:
Malo brade in Bale bi bil mlademu Jobsu lahko podoben skoraj toliko kot Ashton Kutcher. Foto:
Lanski film Jobs je bil posnet brez kakršnega koli sodelovanja ali privolitve podjetja Apple. Foto: Kolosej

Film, ki še vedno nima naslova, producirajo Scott Rudin, Mark Gordon in Guymon Casady; David Fincher menda še ni podpisal pogodbe, a se s studiem pogovarja o tem, da bi projekt režiral. Pri tem ima en pomemben pogoj: sodeloval bo le, če bi Jobsa v filmu igral Christian Bale, ki je bil za svojo vlogo v Ameriških prevarah letos nominiran za oskarja.

Fincher je med snemanjem Dekleta z zmajskim tatujem sicer kar nekajkrat prišel navzkriž s studiem Sony, a so - po pisanju filmskega bloga The Wrap - dovolj zavzeti, da bi ga pridobili, in so mu pripravljeni v marsičem ustreči. Vseeno pa obstaja vsaj ena majhna težava: Balu, ki bi bil, tako kot Kutcher, lahko zelo podoben Jobsu v mladih letih, ni vloge še nihče ponudil. Nekdanji Batman si je tako po koncu snemanja drame Exodus z Ridleyjem Scottom, v kateri igra Mojzesa, že vzel daljši odmor.

Sorkin, ki je za scenarij za film Družabno omrežje, svoje prejšnje sodelovanje s Fincherjem, dobil oskarja, se je tudi tokrat naslonil na knjižno predlogo - avtorizirano Jobsovo biografijo izpod peresa Walterja Isaacsona. Knjiga je nastala na podlagi več kot 40 intervjujev iz leta 2011 umrlim podjetnikom.


Zgoraj omenjeni lanski film Jobs (režija: Joshua Michael Stern) je po svetu večinoma naletel na mlačen sprejem tako pri kritikih kot pri občinstvu, vsega skupaj pa je zaslužil bornih 35 milijonov dolarjev. A pri Sonyju očitno kljub temu verjamejo, da niša za film o Jobsu z zvezdniško zasedbo še obstaja, in premiero okvirno načrtujejo za leto 2015.