Foto:
Foto:

Gre za najpomembnejši festival televizijskega otroškega in mladinskega programa, ki vsako drugo leto junija poteka v Münchnu. Scenarij za risanko sta napisala Grega Mastnak in Peter Povh, glasbo za film, ki se je letos udeležil tudi berlinskega filmskega festivala, je prispeval Vojko Sfiligoj.

Češnje dozorele že na 6. festivalu slovenskega filma
Bizgece: Češnje so zavrteli tudi na 6. festivalu slovenskega filma, in to v tekmovalni selekciji. Češnje se dogajajo poleti, ko si bizgeci zaželijo sočnih češenj, vendar te rastejo visoko na drevesu in bizgeci jih nikakor ne dosežejo. Trudijo se na različne načine, na koncu jim uspe, da se do sitega najejo češenj, vendar češnje potujejo dalje. Risani film Grege Mastnaka je nastal v produkciji podjetja Casablanca in koproducenta Studia Maj, s pomočjo Filmskega Sklada Republike Slovenije.

Mastnakovi filmi
Grega Mastnak se je rodil leta 1969 in študiral slikarstvo na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost. Izpopolnjeval se je na oddelku za animirani film praške filmske akademije (FAMU). Poleg slikarstva se ukvarja s stripom, ilustracijo in animiranim filmom. Posnel je že več animiranih filmov, kot so Skrivnost starega klobuka, AAAAAA, Boštjanček sanjari, Evforija, in animirane komentarje za nadaljevanko Peta hiša na levi.

Festival Prix jeuenesse bo potekal med 13. in 19. junijem letos.