Bob Odenkirk. Foto: AP
Bob Odenkirk. Foto: AP

"Pozdrav. Tukaj Bob. Hvala vam. Družini in prijateljem, ki so me obkrožali ta teden. In za izlive ljubezni od vseh, ki ste izrazili skrb in zanimanje zame. Prevzelo me je. Vendar občutim ljubezen in to mi veliko pomeni," je zapisal na Twitterju.

Sorodna novica Bob Odenkirk se je sesedel na snemanju, zdaj že v stabilnem stanju

Napoved hitre vrnitve po okrevanju
"Imel sem majhen srčni infarkt. Vendar bom v redu zahvaljujoč Rosi Estradi in zdravnikom, ki so vedeli, kako odpraviti blokado brez operacije," je še zapisal 58-letni igralec, ki v seriji Raje pokliči Saula upodablja naslovnega protagonista.

V svojem zapisu se je zahvalil tudi televizijski mreži, ki predvaja serijo in podjetju, pod okriljem katerega ta nastaja: "Podpora in pomoč AMC-ja in Sonyja sta bili na najvišji ravni. Nekaj ​​časa bom okreval, a se bom kmalu vrnil."

Odenkirkovi predstavniki so pred tem sporočili le, da je imel "s srcem povezano urgentno stanje", ko se je sesedel na snemalni lokaciji šeste in zadnje sezone serije v mestu Albuquerque v Novi Mehiki. Množica igralčevih prijateljev in soigralcev se je že pred njegovimi petkovimi tviti izrazila olajšanje, ki je sledilo zaskrbljenosti, ki je prežemala preteklih nekaj dni, navaja Associated Press.

Bob Odenkirk in David Cross. Foto: AP
Bob Odenkirk in David Cross. Foto: AP

"Šali se, roga in norčuje"
"Pravkar sem se po telefonu slišal z Bobom in mu gre odlično!" je zapisal igralec David Cross, ki je v tandemu z Odenkirkom v 90. letih minulega stoletja igral v komični seriji Mr. Show. "Šali se, roga in norčuje. Tako njega kot njegovo družino so prevzeli izlivi ljubezni in skrbi, ki so jih izkazali vsi. Kmalu se bo oglasil. Vendar mu gre zelo dobro!" je tvitnil Cross, znan tudi po vlogi v seriji Odbita rodbina (Arrested Development).

Odenkirk je bil deležen nominacij za štiri emmyje za vlogo odvetnika Jimmyja McGilla, ki postaja vse bolj skorumpiran in prevzame psevdonim Saul Goodman, "odvetnik kriminala", ki se je pojavil v več epizodah serije Kriva pota (Breaking Bad). Dogajanje serije Raje pokliči Saula je postavljeno v čas pred dogodki v Krivih potih.

Bob Odenkirk je odigral glavno vlogo v akcijskem filmu Nihče (Nobody), ki je premiero doživel letos in bil deležen pozitivnih kritik.