Bobu Odenkirku je globalno slavo prinesla vloga v nadaljevanki Kriva pota. Foto: AP
Bobu Odenkirku je globalno slavo prinesla vloga v nadaljevanki Kriva pota. Foto: AP

Napad je Odenkirk doživel na delu, med snemanjem v zvezni državi Nova Mehika.

"Igralec in njegova družina so hvaležni neverjetnim zdravnikom in drugemu zdravstvenemu osebju, ki skrbi zanj, pa tudi igralski zasedbi, ekipi in producentom, ki mu stojijo ob strani. Odenkirkovi se vsem zahvaljujejo za prijazna sporočila, prosijo pa za zasebnost v času Bobovega okrevanja," se glasi izjava za javnost v zvezi s torkovo nesrečo. Tudi igralčev sin, Nate Odenkirk, je na Twitterju objavil skopo vest, da bo njegov oče "v redu".

Better Call Saul je nadaljevanka, postavljena v čas pred dogodki v seriji Kriva pota (Breaking Bad). Že v Krivih poteh smo spoznali Odenkirka kot Saula Goodmana, odvetnika, ki je branil protagonista Walterja Whita (Bryan Cranston).

Televizijska mreža AMC je v svoji izjavi zapisala: "Srečo imamo, da Boba poznamo in z njim sodelujemo že zelo dolgo. Takojšnji izrazi naklonjenosti in skrbi za njegovo zdravje jasno odražajo njegovo neverjetno nadarjenost in sposobnost, da ljudi zabava in gani v enaki meri. Tako kot cel svet smo tudi mi neznansko veseli vesti, da je v stabilnem stanju in v odlični oskrbi. Mislimo nanj in upamo na čimprejšnje ter popolno okrevanje."

Odenkirk je v svoji karieri osvojil dva emmyja in bil šestnajstkrat nominiran za to nagrado, od tega devetkrat za svojo vlogo v Better Call Saul. Foto: IMDb
Odenkirk je v svoji karieri osvojil dva emmyja in bil šestnajstkrat nominiran za to nagrado, od tega devetkrat za svojo vlogo v Better Call Saul. Foto: IMDb

V torek zvečer je po medijih zakrožila vest, da se je dvakratni dobitnik emmyja Odenkirk sesedel na snemanju in da so ga prepeljali v bolnišnico. Njegovi oboževalci, prijatelji in sodelavci so z izlivi naklonjenosti zasuli družbena omrežja; med njimi sta bila soigralca iz Krivih poti Bryan Cranston in Aaron Paul, soigralec iz Better Call Saul Michael McKean in David Cross, s katerim je Odenkirk sodeloval v seriji Mr. Show with Bob and David.

Šesta sezona bo tudi zadnja
V Novi Mehiki so snemali šesto in zadnjo sezono nadaljevanke Better Call Saul, ki bi se je po prvotnih načrtih morali lotiti že v marcu. Kaj Odenkirkove zdravstvene težave pomenijo za časovnico nove sezone, seveda še ni znano. Studio Sony Pictures, ki je producent serije, v zvezi s tem še ni podal izjave. Do zdaj je sicer veljalo, da se bo nadaljevanka zaradi zamud v zvezi z epidemijo vrnila v prvem četrtletju leta 2022.