Foto:
Foto:

Za to se je Lelouch odločil, ker hoče kritikom dokazati, da so se motili, ko so ga ostro skritizirali. Režiserjev film iz leta 1996 A Man and a Woman, v katerem sta zaigrala Jean-Louis Trintignant in Anouk Aimee, je dobil oskarja za najboljši tujejezični film in scenarij.

Ker mu kritiki niso naklonjeni
Stroške brezplačnega prikazovanja filma v 400 kinematografih po vsej Franciji bo poravnal Claude Lelouch sam. Koliko ga bo to stalo, ni povedal. V radijskem intervjuju je režiser povedal, da se je za to odločil, potem ko so ga mediji raztrgali. Kot pravi sam, kritiki že več let slabo ocenjujejo njegove filme, javnost pa ga vedno znova rešuje.

Brezplačni filmi niso novost
Prvi del trilogije Genre Humain pripoveduje zgodbo o ljubezni in izdaji v francoski prestolnici. Film so začeli v Franciji predvajati v sredo. Lelouch pa ni prvi francoski režiser, ki je se odločil za tovrstno promocijo svojega filma. Pred štiridesetimi leti je Philippe de Broca brezplačno predvajal film Le Roi de Coeur, za kar pa zdaj trdi, da je bila slaba ideja, in Lelouchu svetuje, naj zamisli ne izpelje.