Kako bi Charliejev lik, tudi če bi to hoteli, sploh vrnili v zgodbo? V obliki duha? Foto:
Kako bi Charliejev lik, tudi če bi to hoteli, sploh vrnili v zgodbo? V obliki duha? Foto:
Dva moža in pol je morda prva uspešna serija v zgodovini televizije, ki je odpustila osrednjega zvezdnika in kljub temu obdržala visoko gledanost.
35-letni Kutcher, ki je v seriji leta 2011 nadomestil Charlieja Sheena, potem ko se je ta hudo sporekel s producenti, je samo v obdobju med junijem 2012 in junijem 2013 svoj bančni račun obogatil za 24 milijonov dolarjev. Cryer ne zaostaja prav veliko, saj mu je vloga Alana Harperja, ki ga upodablja že od leta 2003, prinesla 21 milijonov. Foto: EPA

Charlie Sheen je bil po zelo javnem sporu z izvršnim producentom Chuckom Lorrejem in pranju umazanega perila na obeh straneh iz serije Dva moža in pol leta 2011 neceremonialno odpuščen. Čeprav je bil v bistvu osrednji lik serije, so ga scenaristi sklenili "ubiti" - prevarana punca ga je porinila pod vlak - in zamenjati z Ashtonom Kutcherjem, ki zdaj igra drugačen lik, dobrodušnega milijonarja Waldena, a nadaljevanka še naprej sledi približno istim vzorcem.

Stik je bil vzpostavljen
"Stopil sem v stik z njimi in odgovorili so mi," je o ponovnem navezovanju stikov za revijo TV Guide povedal Charlie. "Ugotoviti skušamo, kaj bi bilo najbolj smiselno. Če bodo prišli do takega sklepa, kot sem jim ga predstavil, in me bodo hoteli vključiti v nekakšno končno slovo, sem na razpolago in bom na snemanje prišel še celo prezgodaj. Če ne, si bodo pa sami krivi."

Dokončno slovo
Serija Dva moža in pol se bo letos, ko se izteče 12. sezona, dokončno poslovila z ameriških malih zaslonov. Sheen pravi, da bi bila njegova vključitev v zadnji del "znamenje dobre volje in poklon oboževalcem". Vseeno pa se taka sprava ne zdi preveč verjetna: Sheen je ne samo javno blatil Chucka Lorreja in CBS, ampak je izvršnega producenta, mrežo in studio, ki jo ima v lasti (Warner), tudi neuspešno tožil. Po slovesu od Dveh mož je dobil vlogo v seriji Anger Management, ki pa se po stotih epizodah v letošnji sezoni prav tako bliža dokončnemu slovesu.

CBS je pred sklepno sezono obljubljal, da lahko od zadnjih delov pričakujemo velike stvari, a nikoli ni bilo omenjeno, da bi razmišljali o vrnitvi izgnanega zvezdnika. Sheen je kljub temu v zadnjem letu v izjavah do Lorreja mehkejši; novembra lani je na primer Lorreju tvitnil, da ima "genialno idejo, ki jo moraš slišati, ko se odkupim tebi in tvojim".

"Briljanten je tudi brez moje pomoči"
Je premirje že sklenjeno? "Na eterični ravni - da, osebno pa se nisva pobotala," je priznal Sheen. "Ampak mene ni težko dobiti. On je opravljal svojo službo, jaz pa svojo. Pod črto je tip še vedno genij. Samo poglejte, kaj vse dela. Ni mi več treba preživljati časa z njim, da je lahko briljanten. Želim mu samo najboljše."

Ne more iz svoje kože
In kaj bi bil njegov pogoj za spravo? "Oh, kak objem in kaka visoka petka in 'se vidimo v petek zvečer, pa bomo tole speljali pred občinstvom'." Obenem igralec ne more iz svoje kože: prepričan je, da "je skrajni čas, da se Dva moža in pol končata". "Ups, sem to rekel na glas?" se je pošalil za televizijo Fox. "No, uradno bi se z veseljem vrnil." Pri Warnerju vsega skupaj ne komentirajo.

Dva moža in pol je morda prva uspešna serija v zgodovini televizije, ki je odpustila osrednjega zvezdnika in kljub temu obdržala visoko gledanost, tako da Sheena prav krvavo ne potrebujejo. Glede njegove vrnitve je skeptičen tudi njegov televizijski brat John Cryer: "Zgodba nikakor ne zadeva njegovega lika in ne vem, kako bi ga sploh lahko pripeljali nazaj. Po drugi strani pa je to serija, ki pogosto zavije v smeri, ki jih od nje ne bi pričakovali, tako da ničesar ne izključujem."