Kristen Stewart nam bo lahko v zadnjem delu pokazala svojo zlobno stran, če jo seveda ima. Njena junakinja Bella se namreč končno preobrazi v vampirko. Foto: EPA
Kristen Stewart nam bo lahko v zadnjem delu pokazala svojo zlobno stran, če jo seveda ima. Njena junakinja Bella se namreč končno preobrazi v vampirko. Foto: EPA
Pred kamero brat in sestra (z nekakšno seksualno energijo, ki so jo vpeljali v šesti sezoni), za kamero nekdanja zakonca in menda še vedno zelo dobra prijatelja - Jennifer Carpenter in Michael C. Hall, protagonista serije Dexter.
Deadmau5 osebno, ki skuša priti na konvencijo? Verjetno ne. Foto: EPA

Comic-Con je že v prvem dnevu več kot upravičil svoj sloves relevantne popkulturne konvencije: v Convention Centru so se zbrali vsi iz zasedbe zadnjega dela sage Somrak (Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2), ki so se prišli poslovit od oboževalcev, pa od mišičnjakov iz Plačancev 2.

Se bo Dexter izmazal iz škripcev?
Tisti, ki spremljate nadaljevanko Dexter, ste na trnih verjetno že od konca šeste sezone, ki se je končala z neverjetnim "cliffhangerjem": zdi se, da je našega protagonista, serijskega morilca z etičnim kodeksom, sredi morilskega dejanja ujela ravno lastna sestra. Na začetku prvega dela nove sezone, katerega delček so pokazali na Comic-Conu (ne berite naprej, če nočete vedeti), skuša Dexter, ki za policijo dela kot forenzični analitik, Debri pojasniti okoliščine svojega položaja. Ni ji jasno, zakaj je truplo morilca, ki ga je iskala miamijska policija, zavito v plastiko, in prizor se konča z njenim klicem za okrepitev.

Veliko govorjenja, malo povedanega
Jo je bratova zgodba torej prepričala? "V tistem trenutku vsekakor upa, da je tako," je o Dexterju na tiskovni konferenci povedal Michael C. Hall, ki ga igra. "Stvari sprejema korak za korakom," je bila o čustvih svoje junakinje prav tako nejasna Jennifer Carpenter.

Kot redna gostja se v sedmi sezoni seriji priključuje Yvonne Strahovski, ki je bila na predstavitvi sicer prisotna, a o svoji vlogi ni mogla veliko povedati, razen tega, da ji bo ime Hanna in da je "skrivnostna ženska s temno preteklostjo". "Dexterju bo pomagala pri raziskovanju nekega starega umora," je še povedala igralka, ki se je morda spominjate iz serije Chuck. Dexter se na ameriško televizijo vrača 30. septembra.

Somrak: še en film in vsega bo konec
Jutranjo zarjo 2, zadnji del franšize Somraka, je ustvarjalna ekipa prišla predstavit v polni zasedbi: poleg Stephenie Meyer so v San Diego prišli še Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Kellan Lutz, Nikki Reed, Ashley Greene, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser in Mackenzie Foy. Tukaj o kakšnih silnih razkritjih seveda ne moremo govoriti - večina zbranih evforičnih najstnic je knjige verjetno znala že na pamet - so pa somrakovci ponudili par duhovitih uvidov. "Obdrži ga v hlačah," je bil denimo povzetek Roberta Pattinsona, ki so ga vprašali, česa se je njegov vampirski lik Edward naučil v svoji viharni zvezi z Bello. (Mimogrede, Kristen Stewart je novi film do zdaj menda gledala štirikrat in ob tem vsakokrat jokala.)
So se pa vsi navzoči strinjali glede ene stvari: ne bi mogli izbrati enega samega prizora ali trenutka iz celotne sage, ki jim je bil najljubši. "Vse se nekako zlije skupaj," je bil iskren Facinelli. Za zbrane oboževalce so predvajali še pet minut ekskluzivnih posnetkov iz The Host, filmske adaptacije prve knjige Stephenie Meyer po Somraku.

Legija mišičnjakov se vrača
Kaj so bile prve besede Arnolda Schwarzeneggerja, ki je na konvencijo prišel predstavit drugi del Plačancev, predlanskega akcijskega filma, natrpanega z vsemi ključnimi mišičnjaki osemdesetih in devetdesetih, najbrž ni treba posebej ugibati. "Vrnil sem se!" ("I'm back.") "Guvernator", kot so ga Američani radi klicali osem let, ko se je ukvarjal s politiko, je bil na snemanju, tako pravi, zaradi svoje dolge odsotnosti iz filmskih krogov deležen precej zbadanja od kolegov (med njimi so Bruce Willis, Jet Li, Chuck Norris, Jason Statham, Liam Hemsworth in Jean-Claude Van Damme). "Lej, naj ti pokažem, kako se naperi pištolo in kako nekoga usekaš," so se menda norčevali. "Človek si želi, da bi lahko nekatere od teh prijemov uporabil v politiki, pa jih ne sme." V Plačancih 2, ki v ameriške kinematografe prihajajo 17. avgusta, bojevnike, ki so bili izdani na bojnem polju, pošilja na maščevalno misijo.

Novosti v animaciji
Na konvenciji vedno dobro zastopani ljubitelji Tima Burtona so si lahko ogledali napovednik in odlomke iz njegovega prihajajočega Frankenweenieja v 3D. Videti je zelo ... burtonovsko (napovednik najdete spodaj). Glede animacije pa je nekaj novih projektov (z zelo zvenečimi naslovi) razkril tudi studio DreamWorks: obeta se nam tako Kung Fu Panda 3 kot "spinoff" Madagaskarja Penguins of Madagascar, med čisto svežimi projekti sta napovedana Mr. Peabody & Sherman (za leto 2013) in Me and My Shadow (za leto 2014).