Rdeča preproga z igralsko ekipo. Foto: Reuters
Rdeča preproga z igralsko ekipo. Foto: Reuters

Londonske premiere najnovejšega filma o agentu britanske tajne službe MI6 Jamesu Bondu v dvorani Royal Albert Hall so se udeležili člani igralske zasedbe, med njimi Daniel Craig, Rami Malek, Lea Seydoux in Naomie Harris ter režiser Cary Joji Fukunaga. Premiero so si ogledali tudi člani britanske kraljeve družine, ki so navdušeno pozdravili igralce.

Napoved svetovne premiere novega filma o Jamesu Bondu

V filmu Ni čas za smrt (No Time to Die) je agenta 007 petič in hkrati zadnjič upodobil Daniel Craig. Pred tem je v tej vlogi zaigral še v Casino Royale (2006), Kvantum sočutja (2008), Skyfall (2012) in Spectre (2015).

Neuresničeni načrti: Danny Boyle in leto 2019
Sprva je bilo načrtovano, da bo vohunsko akcijo Ni čas za smrt režiral Danny Boyle (Trainspotting in T2 Trainspotting, Plaža, Revni milijonar) in da bo premiero doživel novembra 2019.

Princ William in Daniel Craig. Foto: Reuters
Princ William in Daniel Craig. Foto: Reuters

Zdravstveni delavci na premieri
Premiera je bila zaradi epidemije covida-19 kar trikrat prestavljena. V Veliki Britaniji in na Irskem so se odločili, da bodo kot posebne goste povabili zdravstvene delavce, s čimer bi se jim radi zahvalili za angažma v boju proti epidemiji.

Naslovno skladbo za bondijado Ni čas za smrt sta napisala najstniška popzvezda Billie Eilish in njen brat Finneas O'Connell. Foto: AP
Naslovno skladbo za bondijado Ni čas za smrt sta napisala najstniška popzvezda Billie Eilish in njen brat Finneas O'Connell. Foto: AP

V novi bondijadi se poleg Daniela Craiga, Naomie Harris in Lee Seydoux vračajo tudi Ralph Fiennes, Rory Kinnear, Ben Whishaw in Jeffrey Wright. Poleg Ramija Maleka pa so novi obrazi še Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen.

Iz Norveške prek Italije na Jamajko
Ni čas za smrt je bil posnet na Norveškem, v Italiji in na Jamajki. Tokrat se tajni agent 007 umakne iz aktivne službe in uživa mirno življenje na Jamajki, vendar je njegov mir kratkega daha.

Stari prijatelj Felix Leiter iz Cie ga namreč prosi za pomoč pri misiji reševanja ugrabljenega znanstvenika, ki pa se pozneje izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati. Najboljšega agenta pa sled vodi do skrivnostnega nasprotnika Safina, ki je oborožen z nevarno novo tehnologijo, piše v napovedi težko pričakovanega filma.