Scarlett Johansson se je že devetič pojavila kot Nataša Romanov. Foto: AP
Scarlett Johansson se je že devetič pojavila kot Nataša Romanov. Foto: AP

Odločitev filmskega giganta je spodbudna za kinokomplekse, ki so med epidemijo utrpeli velike izgube; filmske uprizoritve so bile v tem času premierno predvajane tako na spletu kot v v kinodvoranah.

Eno takšnih dvoranskih premier bo doživel prihajajoči film o superjunakih Eternals (Marvel Studios), ki ga je režirala z oskarjem nagrajena kitajska režiserka Chloe Zhao (Dežela nomadov, 2020), poroča BBC.

Dobri zaslužek s Črno vdovo in Desetimi prstani

Sorodna novica Črna vdova

Walt Disney se je za presenetljivi korak odločil po izjemno uspešni uprizoritvi filma Shang Chi in legenda o desetih prstanih (režija Destin Daniel Cretton), v kateri se mora nekdanji morilec Shang-Chi (igra ga Sim Liu) spoprijeti s svojo krvavo preteklostjo, za katero je mislil, da jo je pustil za seboj, ko ga nenadoma vlečejo v mrežo skrivnostne organizacije Ten Rings (Deset prstanov).

Studio je s predvajanjem filma v kinodvoranah zgolj prvi konec tedna po vsem svetu zaslužil 127 milijonov dolarjev.

Večji zaslužek je imela julija letos uprizorjena Črna vdova v režiji Cate Shortland, istoimensko protagonistko iz Marvelove franšize pa uprizarja Scarlett Johansson.

Ravno ameriška zvezdnica je bila tista, ki je med drugim tožila Disney in njihovo odločitev, da filma premierno ne uprizorijo v kinodvoranah. Igralka je dejala, da je njen honorar odvisen od kinematografskega izkupička filma.

Direktor pri Waltu Disneyju Bob Chapek je dejal, da je bil film Deset prstanov "za nas zanimiv eksperiment". Nove Disneyjeve izdaje pa se bodo po novem 45 dni predvajale v kinematografih, šele nato bodo dosegljive tudi na pretočni platformi Disney+.