Mednarodno premiero je film Traktor, ljubezen in rock'n'roll junija 2008 doživel na 54. filmskem festivalu v Taormini, kjer je Tanja Ribič za vlogo v filmu prejela nagrado za najboljšo igralko festivala. Glavno nagrado, grand prix in 10 tisoč dolarjev je film prejel tudi na  4. festivalu glasbe in filma septembra 2008 v Jecheonu v Južni Koreji. Foto: Filmski sklad RS/Ivona Ljubičić
Mednarodno premiero je film Traktor, ljubezen in rock'n'roll junija 2008 doživel na 54. filmskem festivalu v Taormini, kjer je Tanja Ribič za vlogo v filmu prejela nagrado za najboljšo igralko festivala. Glavno nagrado, grand prix in 10 tisoč dolarjev je film prejel tudi na 4. festivalu glasbe in filma septembra 2008 v Jecheonu v Južni Koreji. Foto: Filmski sklad RS/Ivona Ljubičić

Priznanje zlata rola podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev slovenskemu filmu ali filmu v slovenski koprodukciji, ki preseže 25 tisoč gledalcev.

Z električno kitaro na kmečko veselico
Današnje podelitve zlate role so se udeležili člani filmske ekipe: Branko Đurić - Đuro, Tanja Ribič, Jaka Fon, Jernej Kuntner, Dario Varga in Feri Lainšček. Nagrado sta režiserju podelili Urška Humar iz Koloseja in predsednica Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev Iva Krajnc. Film je še vedno na ogled v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju, Novem mestu, Celju in Murski Soboti.

Film, ki je nastajal pri producentski hiši Ata, naj bi prikazali že na Festivalu slovenskega filma leta 2006, a so ga umaknili s programa, saj ga ustvarjalcem zaradi tehničnih zapletov ni uspelo pravočasno dokončati. Zaradi sodne prepovedi je umanjkal tudi na filmskem festivalu leto pozneje. Predpremierno je bil film avgusta 2008 prikazan na Grossmannovem festivalu filma in vina v Ljutomeru. Ekipa je film snemala v Prekmurju, večinoma na Goričkem. Zgodba filma Traktor, ljubezen in rock'n'roll je postavljena v čas, ko se je rojeval rock'n'roll. Kmečki fant iz zakotne prekmurske vasi želi s svojo električno kitaro nastopati na ljudskih veselicah, a mu to ne uspeva najbolje. Uspe pa mu z glasbo osvojiti srce vaške lepotice Silvije.