V Nemčiji rojeni in na Irskem odraščajoči igralec Michael Fassbender je igral v nekaterih kritiško priznanih filmih, kot je Sramota, za katero je leta 2011 prejel nagrado za najboljšega igralca na beneškem filmskem festival. Foto: EPA
V Nemčiji rojeni in na Irskem odraščajoči igralec Michael Fassbender je igral v nekaterih kritiško priznanih filmih, kot je Sramota, za katero je leta 2011 prejel nagrado za najboljšega igralca na beneškem filmskem festival. Foto: EPA
Assasin's Creed
Ubisoft bo pri filmski priredbi Assassin's Creed (na fotografiji prizor iz igre) sam poskrbel vizualne učinke in tako skušal znižati produkcijske stroške. Foto: EPA

Igralec, ki je pred kratkim denimo odlično odigral vlogo hladnega androida v znanstvenofantastičnem spektaklu Prometej, bo po poročanju BBC-ja tudi koproducent filma Assassin's Creed.

Po 30 milijonih prodanih iger še film
"Michael Fassbender je bil naša prva izbira," je povedal Jean-Julien Baronnet iz francoskega podjetja Ubisoft, ki je ustvarilo igre serije Assassin's Creed, in igralca označil za "zelo pametnega, nadarjenega, vsestranskega in predanega".

Assassin's Creed je s 30 milijoni prodanih izvodov ena najbolje prodajanih videoiger trenutne generacije igralnih konzol. Zgodba tretjeosebne akcijske igre se vrti okoli rodbine morilcev in njihovega spora s vitezi templjarji – spora, ki se vleče od časa križarskih vojn preko obdobja italijanske renesanse do ameriške državljanske vojne, ki bo postavila zgodovinsko ozadje novi igri serije z naslovom Assassin's Creed 3, ki izzide oktobra. Zanekrat še ni znano, po kateri od iger iz serije bo prirejen film.

Opozorilni neuspeh Perzijskega princa
Ubisoft bo film po svoji igri ustvaril kar sam preko svojega novega hčerinskega podjetja Ubisoft Motion Pictures in verjetno upajo na ponovitev uspeha, ki ga je imelo založniško podjetje Marvel Comics, ki je samo produciralo uspešne filme kot so Iron Man, Thor in Maščevalci, v katerih so nastopili iz junaki njihovih stripov.

Podjetje Ubisoft se je enkrat že opeklo s slabo filmsko priredbo ene od svojih videoiger iz serije Prince Of Persia. V filmu Perzijski princ: Sipine časa sta sicer nastopala zvezdnika Jake Gyllenhaal in Sir Ben Kingsley, a so Disneyevo priredbo kritiki precej negativno ocenili. Ubisoftu je bilo žal, da se niso ustvarjalno bolj posvetili filmu, kar bodo sedaj poskusili popraviti s filmom Assassin's Creed, za katerega po poročanju Independenta še iščejo režiserja in mogoče tudi distributorja.