Filmska sin in oče, Marko in Radovan, Benjamin Krnetić in Emir Hadžihafisbegović. Foto:
Filmska sin in oče, Marko in Radovan, Benjamin Krnetić in Emir Hadžihafisbegović. Foto:

Vojnovićev celovečerec je na štiridnevnem četrtem festivalu filmov iz jugovzhodne Evrope SSE v Parizu, kjer so prikazali filme različnih dolžin in žanrov iz tega dela Evrope, zastopal Slovenijo. Nagrado za najboljši film in režijo je prejel film Ponarejevalec srbskega režiserja Gorana Markovića.
Nagrado za življenjsko delo na področju igre so na festivalu podelili bosanskemu igralcu Emirju Hadžihafisbegoviću, ki je v Vojnovićevem filmu odigral vlogo Radovana, očeta glavnega junaka Marka. Za to vlogo je Hadžihafisbegović, tudi eden najbolj znanih sodobnih bosanskih igralcev, že prejel nagrado za najboljšega igralca na mednarodnem filmskem festivalu, ki je novembra 2013 potekal v nemškem Cottbusu.
Čefurji raus! so prikazali tudi v tekmovalni sekciji filmov z Balkana na 6. Mednarodnem filmskem festivalu, ki je v Prištini potekal med 25. aprilom in 2. majem. Za najboljši film sekcije so izbrali srbski film Neubogljivi Mine Djukić, Vojnovićev film pa je nagradila mednarodna žirija novinarjev iz različnih medijskih hiš.
2. maja so film Čefurji raus! predvajali tudi na nacionalnem filmskem festivalu češkega filma v Plzenu, kjer je bila Slovenija letošnja filmska gostja, ki se je predstavila s programom kratkih in celovečernih filmov.