Courtney Love in Kurt Cobain sta bila poročena dobri dve leti. Foto: EPA
Courtney Love in Kurt Cobain sta bila poročena dobri dve leti. Foto: EPA
Zadnji dnevi
Lik Blaka, ki ga je v Zadnjih dnevih odigral Michael Pitt, je navdihnil Kurt Cobain. Foto: Liffe

Courtney je tako že kupila pravice, da znamenito Cobainovo biografijo Heavier Then Heaven (Težje od nebes), ki jo je napisal Charles Cross, prenese na filmski trak.

Scenarij še ni napisan
Lovova naj bi se zdaj pogovarjala z več velikimi hollywoodskimi studii. Pravi, da bo vrtala toliko časa, da bo "našla pravega", torej filmski studio, ki bi "najbolje ovekovečil" življenje Kurta Cobaina, vodjo skupine Nirvana, ki je aprila 1994, star 27 let, naredil samomor. Courtney Love poudarja, da je film trenutno še v "embrionalni fazi", scenarij še ni napisan, prav tako pa se še ne ve, kdo bo režiral biografski film.

Leta 2005 Gus Van Sant, lani dokumentarec
Film po knjigi Heavier Than Heaven naj bi bil prvi "uradni film" o tragičnem rockerju, napoveduje razvpita vdova. Leta 2005 je režiser Gus Van Sant v kinodvorane poslal film The Last Days (Zadnji dnevi) - "izmišljeno zgodbo" o tem, kaj naj bi se dogajalo v zadnjih urah pred Cobainovo smrtjo. V glavni vlogi je nastopil Michael Pitt. Van Sant je med nastajanjem filma večkrat povedal, da je o Kurtovi zgodbi razmišljal skoraj deset let in dolgo želel posneti biografski film o pevcu Nirvane. A idejo je opustil, ker se je bal, da bi ga tožila Courtney Love.

Leta 2006 so na filmskem festivalu v Torontu premierno pokazali dokumentarni film Kurt Cobain About a Son. Novinar Michael Azerrad je za svojo knjigo Come as You Are: The Story of Nirvana, ki je izšla leta 1993, s člani skupine posnel za 25 ur intervjujev in glas Cobaina uporabil v dokumentarcu.

Najbolj verodostojna do zdaj?
Crossova biografija, ki jo namerava posneti Courtney, je izšla leta 2001. Poleg Kurtove družine in prijateljev - sodelovati sicer nista želela Kurtova mama in Dave Grohl - je pri pisanju biografije Cross veliko izvedel tudi od Lovove. Knjiga je zato po mnenju mnogih poznavalcev najbolj verodostojen opis Kurtove življenjske zgodbe.