29-letni nogometaš Alexis Sanchez bo v aktualnejših izsekih filma upodobil samega sebe. Foto: EPA
29-letni nogometaš Alexis Sanchez bo v aktualnejših izsekih filma upodobil samega sebe. Foto: EPA
Fantastična ženska
Produkcijska hiša Fabula, pod okriljem katere nastaja film o nogometašu, stoji tudi za filmom Fantastična ženska, ki je letos osvojil oskarja za najboljši tujejezični film. Foto: Kinodvor

Film naj bi premiero dočakal prihodnje leto med južnoameriškim nogometnim prvenstvom Copa America v Braziliji, na katerem bodo Čilenci branili naslov prvaka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi sam Sanchez bo nastopil v filmu
Gre za delo produkcijske hiše Fabula, znane po s tujejezičnim oskarjem nagrajenem filmu Fantastična ženska s transspolno igralko Danielo Vega v glavni vlogi.

Iz produkcijske hiše so že posredovali vabilo otrokom iz Čila, naj se prijavijo za vlogo Sancheza v mladih letih, nogometaš pa bo v aktualnejših izsekih filma igral kar samega sebe.

Od Arsenala in Barcelone do Manchester Uniteda
Sanchez se je sicer ekipi Manchester Uniteda pridružil januarja, pred tem je igral tudi za Arsenal in Barcelono. Februarja letos je odjeknila vest, da je bil v Španiji obsojen na 16-mesečno zaporno kazen zaradi utaje davkov, a se je kazni izognil s plačilom 890.000 funtov davka in obrestmi, kar je skupaj zneslo nekaj več kot milijon evrov.

29-letni nogometaš je novico sporočil na svojem Instagramu z objavo filmskega napovednika, ki najavlja film kot zgodbo o "dečku, ki je naredil vse, da bi uresničil svoje sanje".