Foxova postopna strategija umika svojega filma iz medijev se je začela prejšnji mesec z odstranitvijo napovednikov in promocijskega materiala za film, v katerem Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill in Richard Ayoade igrajo štiri predmestne člane
Foxova postopna strategija umika svojega filma iz medijev se je začela prejšnji mesec z odstranitvijo napovednikov in promocijskega materiala za film, v katerem Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill in Richard Ayoade igrajo štiri predmestne člane "sosedske straže", ki morajo rešiti svojo sosesko pred napadom Nezemljanov. Zdaj so film preimenovali iz Sosedska straža v zgolj Straža. Foto: IMDb

S tem bi se v studiih Fox radi izognili povezovanju vsebine filma, v katerem Zemljo napadejo Nezemljani, z ubojem neoboroženega temnopoltega najstnika Trayvona Martina v ameriški zvezni državi Floridi. Martin, neoboroženi temnopolti najstnik, je konec februarja umrl pod streli pripadnika sosedske straže.

Film naj bi v kinematografe vseeno prišel še pred jesenjo
Uboj Martina konec februarja je v ZDA sprožil množične proteste, na katerih so opozarjali, da je bil najstnik žrtev zgolj zaradi barve kože. Prav tako je na milijone ljudi po svetu po dogodku podpisalo peticijo s pozivom k pravičnosti. Martina je ubil varnostnik Georg Zimmerman. Zimmermanovi zagovorniki so trdili, da je streljal v samoobrambi, veljavna zakonodaja na Floridi pa dovoljuje uporabo strelnega orožja v primeru ogroženosti. Varnostnika v eni izmed sosesk sprva sploh niso preganjali, tožilstvo na Floridi pa je 11. aprila naposled Zimmermana obtožilo nenaklepnega uboja.

Vsebina filma razen naslova, povezanega s sosedsko stražo, z dogodki na Floridi seveda nima povezave. Režiser filma, ki nastaja po knjižni predlogi Jareda Sterna, je Akiva Schaffer. V kinematografih naj bi ga predvajali še pred jesenjo.