Foto:
Foto:
V Motovunu filmske projekcije potekajo pod milim nebom.

V posebni sekciji Made in India bodo predvajali tri sodobne filme po izboru britanskega filmskega kritika Dereka Malcoma (Maqbool, Pesek v očesu, Država brez žensk). V glavni program so selektorji festivala uvrstili 25 filmov, med katerimi jih je četrtina dokumentarnih.

V dveh različnih festivalskih sekcijah bodo prikazali kratke filme, v sekciji testne projekcije bodo predvajali filme Sve o mojoj tetki (Vse o moji teti, SČG), Sve pet (Vse najboljše, HR) in slovenski film Jasnovidka, predvajali pa bodo tudi tri filme, v katerih je zaigral Ivica Vidović (Ritem zločina, WR Misteriji organizma in Zaseda).

Festivalske nagrade
V Motovunu bodo podelili štiri nagrade - propeler Motovuna (film festivala), Motovun on line (kratki film), nagrado FIPRESCI, ki jo podeljujejo filmski kritiki, in OdAdoA, ki jo prejme film z območja med Avstrijo in Albanijo. Sicer organizatorji radi poudarijo, da smisel festivala ni v nagradah, temveč v približevanju nehollywoodske filmske produkcije javnosti na Hrvaškem.

Na festivalu se bodo poklonili tudi hrvaškemu režiserju Zvonimirju Berkoviću, ki bo prejel nagrado za življenjski prispevek k filmu, ob tej priložnosti pa bodo predvajali tudi njegov film Moj stan (Moje stanovanje).

V spremljevalnem programu Dalmacija - dežela partner pa so organizatorji pripravili več razstav, predstavitev in koncertov. Zadnji večer festivala naj bi tako predvidoma nastopili raperji The
Beat Fleat in Edo Maajka.