Endi in Daša, v novi sezoni sta par, ki se mu nič kaj dosti ne dogaja. Ko Daša najde službo, se odnos postavi na glavo. Foto: iz nadaljevanke
Endi in Daša, v novi sezoni sta par, ki se mu nič kaj dosti ne dogaja. Ko Daša najde službo, se odnos postavi na glavo. Foto: iz nadaljevanke
false
Takšna bo slika Novih dvajsetih ob koncu druge sezone. Foto: iz nadaljevanke
false
Bojč in Rajko postaneta prijatelja, občasno tudi sodelavca. Foto: iz nadaljevanke
false
Viki spozna Izo. Iza ni le to, kar se zdi. Foto: iz nadaljevanke
false
Oče Marko v prostem času, ki ga ima kot upokojenec dovolj, spije kakšno pivo s šilcem v lokalnem balinišču. Foto: iz nadaljevanke

Tudi drugo sezono lahko spremljate ob nedeljah ob 20.00 na TV SLO 1, prvi del bo na sporedu 13. septembra. Osrednji protagonisti so dobro poznani. V meščanski hiši sredi Ljubljane živijo trije bratje Rozman, Bojan, Andrej in Viktor, za prijatelje Bojč, Endi in Viki. Zaradi pomanjkanja denarja so našli podnajemnico Dašo, k njim pa se nenadejano priseli še oče.

Zdaj Daša in Endi, ki sta postala par, živita življenje zdolgočasenih zakoncev. Daša je vse bolj nesrečna in na skrivaj si najde sumljiv posel na spletni klepetalnici za odrasle. Svoje novo delo seveda skriva pred drugimi. Tudi Endi je dejaven, uvede se v posel s prodajo domačih ocvirkov in klobas, s prijateljem Pufijem celo odpreta stojnico ekoloških domačih mesnin.

Kako se Marko med balinarji odloči za kandidaturo v mestni svet?
Oče Marko živi apatično življenje revnega upokojenca. Kadar si lahko privošči, gre s prijateljem Stanetom na pivo do lokalnega balinarskega kluba. Balinišče nameravajo zapreti in tam zgraditi sežigalnico. Balinarji se organizirajo v protestno skupino občanov in zbirajo podpise za peticijo proti izgradnji sežigalnice. Marka zgodba balinišča tako prevzame, da se odloči za kandidaturo na volitvah za mestni svet.

Nove ljubezni, novi izzivi
Viki veliko postopa naokrog, najraje po premiernih zabavah različnih predstav, kjer spozna Izo, s katero že prvo noč preživita skupaj. Hkrati izve presenetljivo novico, da mu je nekdanje dekle in šefica Silvija zapustila polovico plesne šole, v kateri sta oba učila. Viki se odloči prenoviti šolo in jo na novo odpreti, a prej mora poiskati in spoznati še drugega solastnika. Napoveduje se drama.

Najstarejši brat Bojč je v depresiji. Z Brigito, ljubeznijo iz študentskih časov, sta se pred kratkim razšla. Povrhu je izgubil službo - oziroma, kot bi sam rekel, njegovo delovno mesto je bilo ukinjeno. Bratje in oče ga spodbujajo k iskanju nove službe. Bojan jo dejansko dobi, vendar jo po neumnosti kmalu tudi izgubi. Obudi prijateljstvo z Brigitinim nekdanjim možem Rajkom, s katerim postaneta prava prijatelja in tudi občasna sodelavca.

V drugi sezoni nadaljevanke Nova dvajseta igrajo Gregor Gruden, Anže Zevnik, Jernej Gašperin, Nina Rakovec, Ivo Ban, Luka Cimprič, Arna Hadžialjević, Asja Kahrimanović, Damir Leventič, Marko Okorn in drugi. Serijo so ustvarili Gregor Fon, Tomaž Grubar in Ivana Jurković. Serijo so pod budnim očesom Vojka Anzeljca režirali Florijan Skubic, Jaka Šuligoj in Boris Bezić.