Ricky Gervais pravi, da je v resničnem življenju manj nesramen kot na odru. Foto: EPA
Ricky Gervais pravi, da je v resničnem življenju manj nesramen kot na odru. Foto: EPA

Komik, ki bo že tretjič voditelj podelitve filmskih in televizijskih nagrad združenja tujih novinarjev v Hollywoodu, je za NBC-jev jutranji program Today povedal, da se ne bo uklonil kritikam, češ da so bile njegove šale lani zlobne in da se občinstvo, med katerim so bili največji hollywoodski zvezdniki, ni kaj dosti smejalo.

"Sem rekel kaj neresničnega?"
"To počnem na svoj način. Imam zadnjo besedo pri vsem. Ne vedo, kaj bom rekel. In ne bodo vedeli, kaj bom rekel, dokler tega ne rečem," je Gervais povedal v oddaji Today. Podelitev zlatih globusov, ki bo tokrat na sporedu 15. januarja, torej v noči z nedelje na ponedeljek, prenašajo v živo, voditelj si večino šal pripravi vnaprej, nekatere pa nastanejo spontano.

Gervais je še enkrat dejal, da bo globuse vodil zadnjič - "vsaj zadnjič za nekaj časa" - in se na lanske kritike odzval: "Ne vem, kaj sem storil narobe, sem rekel kaj neresničnega?" Med drugim se je na primer norčeval iz divjega popivanja in omamljanja Charlieja Sheena in iz kratkega bivanja Roberta Downeyja jr. v zaporu.

"Dviganje prahu me ne zanima. To je mnenje ljudi, ki nima zveze z mojimi šalami," še pravi Gervais in dodaja, da je njegova odrska osebnost prenapihnjena različica tiste v resničnem življenju: "Tip na odru je veliko bolj nesramen, bolj aroganten, bolj samozavesten od mene. Globoko vdihnem in grem na oder ves bahav ... Morda pa bom tudi pijan."