Zlati kipci že čakajo na nove lastnike. Foto: EPA
Zlati kipci že čakajo na nove lastnike. Foto: EPA
Losangeleški policaj
V 'operaciji oskar' sodelujejo tudi pripadniki LAPD-ja. Foto: EPA
Glasovnica za Oskarje 2006
Le koga so glasovalci največkrat obkrožili? Foto: Reuters

Organizatorji prireditve so zdaj delo predali dvema računovodjema, ki bosta v strogi tajnosti pregledala glasovnice in pripravila končne izide glasovanja. Gre za pripravo podatkov o eni najbolj varovanih skrivnosti v Hollywoodu, zato so glasovnice zaklenjene v posebnem sefu, njihovo preštevanje pa poteka za zaprtimi vrati na posebni skrivni lokaciji.

Celo s policijskim spremstvom
Za pravilnost in varovanje podatkov o nagrajencih letos že 72. leto skrbijo pri podjetju PricewaterhouseCoopers, njihov partner Rick Rosas pa pravi, da je zagotavljanje tajnosti glasovanja pravzaprav najlažji del njihove naloge. Vrnjene glasovnice - tistim, ki v tekmi za oskarje lahko glasujejo, so poslali skoraj 6.000 glasovnic - bodo prešteli v treh dnevih. Zapečatene ovojnice, v katerih bodo izidi, pa bodo ob policijskem spremstvu prepeljali na podelitev, ki bo v gledališču Kodak v noči na ponedeljek.

Oskar tudi iz rok Clooneyja
Znan pa je tudi novi podeljevalec zlatih kipcev. To bo nihče drug kot eden od favoritov letošnje podelitve, igralec in režiser George Clooney, ki se bo za oskarje potegoval v kategorijah: najboljši režiser, najboljši stranski igralec in najboljši izvirni scenarij. V rokah pa bo - kot podeljevalec nagrade - zagotovo imel vsaj enega zlatega kipca, za katero kategorijo bo podelil nagrado, pa ni znano. Vse podeljevalce oskarjev si lahko ogledate na spletni strani prireditve.