Goran Višnjić, ki je nase ameriško javnost najprej opozoril v tv-nadaljevanki Urgenca, bo v trilogiji Millennium igral nadrejenega glavni protagonistki. Foto: EPA
Goran Višnjić, ki je nase ameriško javnost najprej opozoril v tv-nadaljevanki Urgenca, bo v trilogiji Millennium igral nadrejenega glavni protagonistki. Foto: EPA
Rooney Mara
Vlogo glavne junakinje, ki jo je v švedskem originalu zaigrala Noomi Rapace, je Fincher zaupal Rooney Mara, s katero je sodeloval že v Socialnem omrežju.

Hrvaški igralec je podpisal pogodbo za vlogo Dragana Armanskyja, nadrejenega Lisbeth Salander, glavni junakinji najprej knjižne in nato še filmske trilogije zgodb pisca Stiega Larrsona.
V švedski različici je v vlogi drzne, neverjetno pametne Salanderjeve kritike skoraj brez izjeme navdušila Noomi Rapace, v ameriški različici pa se na nov izziv pripravlja Rooney Mara. Tisti, ki so gledali Socialno omrežje, se je bodo spomnili iz prvega prizora, ko je pustila Marka Zuckerberga.
Hrvaški igralec ob Danielu Craigu
David Fincher
bo tako tudi po za oskarja nominiranem in že z nekaj nagradami bogatejšem Socialnem omrežju ostal v svetu računalnikov in posnel tri filmske priredbe zgodb, Goran Višnjić pa si je po poročanju hrvaških medijev zagotovil vlogo v celotni trilogiji, v katerih bo ob Mari igral še 'Bond' Daniel Craig. Ta bo novinar Mikael, ki skuša raziskati skrivnostno izginotje izpred štirih desetletij, pri tem pa mu pomaga računalniška poznavalka Lisbeth.
Prvi film trilogije prihaja decembra letos
Nekoč dr. Kovać bo torej nadrejeni dekletu, ki ve vse o vseh, tudi tistih, ki so prepričani, da so skrivnosti dobro skrili. Dragan Armansky je pravzaprav v svojo podrejeno skrivno zaljubljen, prav on pa to - v nasprotju z Lisabethinimi 'tarčami' - zelo dobro skriva.
Produkcija prvega filma Dekleta z zmajskim tatujem, se je začela lani, premiera pa je napovedana za božični čas.